José Coll: «Ara estic millor que mai, estic batent rècords com a DJ’s»

Jose Coll ha estat tota la vida relacionat amb la música, des que el 1989 va fer la seua primera sessió com a DJ’s, al pub Miquel Maria de Llíria. Després vingué EventoArabesco i les festes «Remember the músic», que l’any que ve celebren el 25 aniversari. Als seus 49 anys, diu que està millor que en la vida, i ho podrem comprovar dijous ballant les cançons dels 80 i 90, a les festes de la Puríssima.

Parlem amb este DJ’s de Llíria per  saber que ens prepara per a la sessió de demà al Pati de sant Francesc.

Els seus pares tenien un forn, i des de sempre ha estat la seua professió. Encara que la seua passió ha estat la música: «Jo nasquí amb la música, de xicotet m’agradava cantar a Los Pecos o Juanito Valderrama. No sabia exactament ni que volia traure d’ella. Però és que Llíria pareix que té alguna cosa especial amb la música» reconeix Coll dels orígens d’esta relació.

La primera sessió, la va fer al 89, al Pub Miquel Maria, després en una sala que hi havia baix de La Unió, el Clip «això va ser una revolució al Camp del Túria» recorda. Per aquells anys, va punxar en sales mítiques, com Galaxi, Espiral, Spook o Arabesco, algunes d’elles han desaparegut: «Ara no hi ha res, l’esport ha guanyat a la cultura i la música» reflexiona content de l’època que li va tocar.

«Els que tenim més de 40 anys tinguérem la sort de viure una època amb molt bona música, els 80 eren molt creatius. Els grups volien fer bona música com U2Depeche Mode, los Smith» són alguns dels seus grups predilectes que sempre posa.
José Coll, a més de la música remember, també s’ha fet conegut per la mítica camiseta de Superman, «Em fiu una foto amb Bori, com s’estilava avanç, com si fóra el de Martini. I em criticaren molt. Un dia ma mare estava plorant perquè es burlaven de mi en una radio: mira este què es creu, que és Superman?. La següent sessió en Evento, em posi una camiseta de Superman. A la gent li agradà i aconseguí superar aquelles crítiques» ens aclareix sobre la camiseta.
José Coll continua treballant al Forn de la Verge de Llíria, «No utilitze la música en pla econòmic. Jo pagaria per posar música» admet amb humor. Malgrat això, és un dels DJ més coneguts de València, no deixen de cridar-lo de diferents sales. A més, té una emissora de ràdio, la 96.6 «és la que més escolat a valència», i allà on punxa, ompli: «Ara estic millor que mai, estic batent rècords. Tinc rècord en SpookAkuarela, i en el Festival Medusa d’enguany he aconseguit el rècord de gent en el tancament del Festival Remember. El millor sempre està per vindre. Jo em retiraré de la música quan me muiga» diu mentre contagia la seua bona energia.

Com a bon DJ’s, a Coll li agrada que vaja molta gent, i vore’ls disfrutar. «No és fàcil, fa poc fiu de teloner de Miguel Bose en la plaça de bous davant 20.000 persones, i has de fer que la gent balle i s’ho passe bé durant dos hores. Al final va ser un èxit, però fa falta molta psicologia. No pots anar en una sessió preparada, no m’agrada. Jo interactue molt en el públic, parle en el micro, vull que la gent s’ho passe bé» confessa sobre la seua forma de punxar i admet que demà encara no sap què ha de posar, «conforme la gent i l’ambient faré» experiència no li falta.

 

Dijous no serà la primera vegada que punxa a les Festes de Llíria. «He punxat en les festes de Sant Miquel, en el Remei, i en la Puríssima, m’encanta el meu poble. Menys en les Festes de Sant Vicent, que no he estat mai. M’agradaria celebrar l’any que ve, el 25 aniversari de les Festes Remember, en el Parc de Sant Vicent, però ben organitzat» proposa subtilment Coll a l’Ajuntament per l’aniversari d’estes festes que l’han fet triomfar a la seua passió: la música.

 

 

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here