Llíria comptarà amb un centre de Dia per Diversitat Funcional

Una de les reivindicacions històriques de Llíria, el Centre de dia per a persones amb diversitat Funcional, es farà realitat. Així almenys, sembla després que la Vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha anunciat a Ca la Vila l’acord d’incloure al pressupost del 2019, un milió 300 mil euros per a la seua construcció: “Posem el pistoletazo d’eixida per esta reivindicació” ha manifestat Oltra a l’ajuntament de Llíria.

La idea serà un xicotet espai residencial en atenció diürna al centre de dia, convidat amb altres recursos com és el centre ocupacional que està al costat i conformarà una protecció per tota la gent amb diversitat funcional. No hi havia cap a tota la Comarca i ja era hora que es proposara” ha dit la Vicepresidenta. Una infraestructura de gestió pública, “la proposta de la Conselleria ja està reflectida, un poc més d’1’3 milions, a través de l’Institut Valencià d’Atenció Social sociosanitària” ha comentat Oltra.

Ara el pressupost ha de passar per les Corts i s’ha d’aprovar.  La Vicepresidenta ha assenyalat que “no té res a vore amb el centre de menors que va per altra via, com és la diputació de València, amb un Pla d’Infraestructures que ve del 2017. Este centre que anunciem hui va per la Generalitat” ha insistit Oltra.

Anem a vore si les comencem”, ha dit amb humor Oltra, davant la pregunta dels terminis per vore acabat este centre: “ningú pot dir quan s’acaba, però la idea és que l’any que ve tinga un avanç important i puga‘m vore ja obres” ha dit Mònica Oltra.

Per la seua banda, l’alcalde de Llíria, Manolo Civera ha volgut ressaltar que permetrà una vertebració de tota Llíria. Estem orgullosos d’aconseguir esta reivindicació ha dit Civera.

També Paco Garcia, tinent d’alcalde i Diputat autonòmic, ha volgut felicitar a tots els Llirians per esta reivindicació de tots. “Des de les Corts, vaig a defensar que es convertisca en una realitat, no només pressupostat, sinó que el 2019 comencen les Obres. És un centre integrat.  Hui s’ha fet realitat esta reivindicació després de la reunió que tingueren amb tota l’AMPA del centre ocupacional. És un primer pas, es sabrà a final de desembre quan s’aprove el pressupost” ha manifestat Garcia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here