Denuncien la col·locació d’un cep de caça a una zona transitada del Caramello

En la zona del Caramello, a prop del punt geodèsic i del camp de motocròs, s’ha trobat un cep de caça de grans dimensions que va ferir el divendres 17 d’agost a la vesprada a Tente, el gos de Jesús Cortés Merenciano, veí de Llíria: “Anaven els meus pares passejant al gos quan va caure enganxat en esta trampa de caça. El pitjor és que jo havia estat passejant amb la meua filla xicoteta una hora abans, i haguera pogut ser una desgràcia” ens explica Jesús Cortés.

El pare de Jesús va intentar soltar, amb molta dificultat, a Tente del pesat cep, “no tenia prou força per desenganxar-lo” i Jesús el va dur ràpidament al veterinari “tenia molts signes de dolor. Ha tingut molta sort, està bé, només mal ferit” ens diu Jesús sobre l’estat d’este animal de 8 anys.

Després va anar a la Policia Local que es va presentar al lloc de l’incident per comprovar que no hi havia més trampes de caça d’estes dimensions. “És un cep per caçar raboses i animals de grandària considerable” segons li explicaren els policies a l’amo de l’animal, mentre observaren que hi havia zones excavades als voltants per posar més trampes. “És un perill, no sé qui ha tingut la idea de posar este cep. És una zona on passeja la gent amb animals i xiquets, i per on passen molts corredors entrenant. Podria haver passat una desgràcia major” reflexiona encara nerviós este veí de Llíria.

Només volia donar a conèixer este incident perquè la gent tinga consciència per no posar això en llocs tan transitats i també denunciar-ho per inseguretat ens ha comentat sobre els motius de posar-se en contacte amb este mitja de comunicació.

Jesús va posar una denúncia a la Guàrdia Civil el 21 d’agost, amb l’informe veterinari de l’animal.  La Guàrdia Civil recorda que està prohibit este tipus de cep. El cas ara està en mans del SEPRONA que investigarà qui ha posat i perquè este cep de grans dimensions en una zona tan transitada per corredors, famílies i mascotes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here