Punts Violeta per garantir unes festes lliures d’agressions sexistes

Les festes de la Puríssima, les festes del Remei, les festes de Sant Miquel, la Setmana Taurina, les falles i les festes de Sant Vicent comptaran amb Punts Violeta. I és que la ciutat de Llíria s’ha marcat com a objectiu unes festes lliures d’agressions i comportaments sexistes. Per això, el municipi activarà els Punts Violeta, impulsat per la Regidoria de Polítiques Inclusives i la Policia Local. Un espai on podran dirigir-se totes aquelles persones víctimes d’agressions i comportaments sexistes i on rebran el suport i l’ajuda que necessiten.

Totes estes festes disposaran del Punt Violeta, on les víctimes seran ateses per les pròpies festeres i festers. I és que, en aquesta iniciativa, participen més de 40 voluntaris i voluntàries de les diferents festivitats del municipi. Durant aquests dies, els voluntaris estan rebent la formació requerida per a atendre les víctimes, en unes sessions de treball, impartides per l’Agent d’Igualtat Municipal i l’Inspector de la Policia Local, en les quals han mostrat una gran implicació i interès.  

Per això, la regidora de Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, ha volgut destacar la “la predisposició i sensibilitat que han mostrat les diferents associacions i organitzacions que treballen per la festa de Llíria. Elles i ells són joves i són plenament conscients del problema que pateixen les dones en aquest tipus de celebracions”.

A més de donar suport a les dones assetjades, la instal·lació dels Punts Violeta té com a finalitat la sensibilització del públic, la conscienciació i la prevenció amb l’objectiu de garantir unes festes lliures de comportaments i agressions sexistes. Segons la regidora de Polítiques Inclusives, la iniciativa “intenta garantir l’oci segur per a totes les persones, sense que les dones vegen limitada la seua llibertat de moviment o el seu dret a gaudir de la festa allà on vulguen per por de ser assetjades”.

La lluita per unes festes lliures d’agressions sexistes es completarà amb el repartiment de ventalls informatius, amb el decàleg de la Generalitat Valenciana que indica com actuar en cas d’assetjament masclista; i, també, amb l’emissió d’unes cunyes a l’inici i durant les sessions i espectacles musicals, que pretenen conscienciar a la ciutadania i instar a tenir tolerància zero amb les agressions i comportaments sexistes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here