Llíria representa l’assumpció de la Mare de Déu

La representació de l’Assumpció de la Mare de Déu es va realitzar en la nit del dimarts 14 d’agost

Foto: Jose Manuel Gimeno

La comunitat parroquial de Llíria va celebrar la festivitat del 15 d’agost, amb una representació de la dormició i assumpció de la Mare de Déu, en la nit del 14 d’agost. Els fidels de la parròquia de l’Assumpció van ser els encarregats de representar estes escenes, en una nit molt especial per a tots ells.

Foto: Jose Manuel Gimeno

Al voltant de les 22 hores, els apòstols – representats per parroquians engalanats amb vestits tradicionals hebreus – van congregar-se a l’església de la Mare de Déu per replegar el cos de Maria. Una imatge que van pujar el passat 4 d’agost des de la parròquia de l’Assumpció.

Foto: Jose Manuel Gimeno

Els apòstols van ser els encarregats de portar-la en el seu recorregut pels carrers de la Vila Vella de Llíria, amb la companyia d’alguns personatges femenins de les Sagrades Escriptures. El seu recorregut va finalitzar a la parròquia de l’Assumpció, on la comunitat va rebre el seguici, llançant oripells des de les cornises per representar la resurrecció de Maria.

La festivitat de la Mare de Déu d’agost va finalitzar ahir amb la Missa Major, després de nou dies de novena que es van celebrar a Ca la Mare de Déu. Durant l’ofici d’ahir, es va exposar als peus de la imatge jacent de Maria, el coixí del segle XVI que s’utilitzava per recolzar la imatge.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here