Una pujada de tensió en el transformador deixa Llíria a fosques

Diumenge a la nit una pujada i baixada de tensió del transformador que dóna llum elèctrica a Llíria va deixar les cases i els carrers de Llíria a fosques. Ara s’investiga si la causa va ser la tempesta elèctrica que ahir va viure Llíria, o si tan sols un augment en el consum per l’aire condicionat de les cases a causa de les altes temperatures, podria ser l’origen d’esta apagada que va deixar Llíria a fosques a la matinada.

«Va ser generalitzat en tota Llíria» ens confirma Paco Garcia des de l’Ajuntament. La gent que baixava el diumenge a la nit del LLUM Festival es va trobar la part de baixa del municipi a fosques. El Carrer Major era d’una negror que engolia. «Dona por» comenta una de les xiques. Partidors i el carrer de la Unió, Llibertat, el del clarín, el trinquet, el pic… També estan a fosques. Les alarmes de les tendes es dispararen.

Passa un coxe patrulla.

-Què hi ha passat al carrer major que està totalment a obscures?, pregunta.

«Sembla que la tempesta elèctrica o algun fallo encara no se sap, ha afectat als transformadors i hi ha deixat sense llum els carrers i les cases de mitja Llíria. Iberdrola està treballant a arreglar-ho.» Explicava el policia que feia ronda per comprovar que la falta de llum no creara problemes d’inseguretat.

A les cases tampoc hi havia llum. Ni ordinador, ni llum, ni carregador de mòbil, ni ventilador, ni aire condicionat. Res funcionava. «No m’ha sonat el despertador», «he passat mala nit, s’apagà l’aire condicionat», comentaven este matí els veïns de Llíria.
A les 2.43 tornava la llum a Llíria, i s’acabava dos hores d’obscuritat que deixaren un poble fantasmagòric, només il·luminat pels llamps de la tempesta.

Este matí, l’Ajuntament feia balanç dels danys «sí, hem patit alguns desperfectes com els semàfors, que s’han desbaratat» ens ha confirmat Francesc Fombuena, regidor d’obres públiques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here