Joan V. Candel: Carta oberta a don Manuel Civera

Carta oberta a Don Manuel Civera alcalde de Llíria:

UN POLÍTIC ESDEVÉ ESTADISTA QUAN COMENÇA A PENSAR EN LES PRÒXIMES GENERACIONS I NO EN LES PRÒXIMES ELECCIONS.

Winston Churchill

Senyor alcalde:

L’any 2017 fou per a la ciutat de Llíria un any frenètic d’activitats culturals promogudes pel Rovell de Llíria, una vintena de persones que desinteressadament es van dedicar a posar en marxa un projecte absolutament innovador de difusió del patrimoni cultural de la nostra ciutat entre els llirians.

Amb el cofinançament de la delegació de turisme de l’ajuntament de Llíria, la infraestructura tècnica i humana de Fil-per-randa viatges, la cobertura de l’Institut d’estudis comarcals Camp de Túria, la col·laboració personal i econòmica de molts dels participants, desenvolupàrem de febrer a setembre la tonteria de:

2 presentacions externes, (Barcelona i València); 14 vídeos. (un per candidatura amb la participació de les persones que la recolzaven); 28 concerts, (dos per candidatura); 25 visites guiades; 20 refrigeris, conferències, xarrades temàtiques, excursions, entre altres moltes més coses…

Què ens ha quedat de tot açò?

S’ha perdut en l’oblit?

Què pot veure, tocar, sentir un llirià que va treballar en aquest projecte?

Res, absolutament res. Ni un cartell que indique que estàs davant d’una de les elegides meravelles, ni tan sols s’han molestat en publicar un quadern amb fotos i textos dels actes desenvolupats per 140 diferents entitats musicals, culturals i esportives, centres educatius, restaurants, comerços, forns, grups musicals, etc… Res de res.

Jo, com a tècnic en programes de projecció cultural i turística, lamentant-ho moltíssim he de dir-vos que més enllà de haver-nos conegut, l’esforç que férem no ha valgut per a res, no n’hi ha res tangible en Llíria que identifique les meravelles elegides per votació popular, no trobem ni cap cartell, ni cap indicador, ni res que puga recordar el treball fet per centenars de persones en un projecte aglutinador que podia haver sigut l’inici de la creació d’una nova indústria cultural a la nostra ciutat.    

Només podem veure el logo de les Meravelles llirianes als fullets de la regidoria de Cultura i turisme de l’ajuntament dient que el 2018 és l’any de les Meravelles Llirianes.

Algú em podria explicar perquè el 2018 és l’any de les Meravelles Llirianes?

Però, és que no va ser el 2017?

S’ha fet algun concert, conferència, acte, cultural o turístic relacionat amb les Meravelles Llirianes dins el 2018 que justifique l’ús del logo?

Per què no les han senyalitzades?

Per què no hi ha una ruta de Meravelles? Més allà d’un inútil fullet il·lustrat amb el logo?

En definitiva no arribe a entendre aquesta inacció per part de les autoritats municipals respecte al projecte que va il·lusionar tanta gent.

Senyor alcalde, és així com entén l’ajuntament la manera de motivar al ciutadà de la necessitat de promocionar el Patrimoni cultural que ens uneix i ens identifica?.

Espere que prenga la iniciativa, (que es pose les piles) i done solució immediata a aquesta legítima reivindicació.

Joan V. Candel Alemany. Gestor turístic.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here