Llum Festival: músiques del món per al primer cap de setmana d’agost

La primera edició del Llum Festival recull música afroamericana, llatina i tuareg

La música internacional serà la protagonista del Llum Festival (Llíria Universal Music Festival), un nou festival de músiques el món que se celebrarà els dies 3, 4 i 5 d’agost a Llíria. Serà a la plaça del Trinquet Vell o esplanada del MALL, en tres nits de música, cultures i patrimoni.

«Hem preparat un programa amb grups que tenen una base de tradició musical ètnica, però que l’adapten i la barregen amb gèneres contemporanis com l’electrònica. I, a més, són músiques que tenen un missatge» ha explicat Vicent Sesé, tècnic de Turisme Llíria; durant la presentació del Llum Festival aquest mateix matí.

En este sentit, la programació del festival – consulta-la a este enllaç – s’estructurà per jornades. La nit del divendres 3 d’agost estarà dedicada a la música afroamericana; la del dissabte, a la música llatina; i la del diumenge, a la música tuareg. Cada dia hi haurà una sessió doble de música. A partir de les 23 hores, el programa començarà amb un grup de tall internacional i, en acabar, es donarà pas a una sessió amb DJ’s.

«Hem volgut recuperar la línia del festival Mestissatge, que organitzàrem amb èxit l’any 2001 i 2002, però amb una línia més despreocupada i juvenil» ha explicat Sesè. Per això, a més de la música, s’habilitaran llocs per a poder prendre un refrigeri i gaudir de la música i les bones vistes. I és que des de l’esplanada del MALL es pot veure des dels Tossals de Sant Miquel i Santa Bàrbara, fins a la Serra Calderona.

«Amb el Llum Festival continuem la programació estival» ha relatat Paco García, regidor de Turisme. «La idea ha sigut oferir activitats durant tot l’estiu. Començàrem amb IberLlíria, seguirem amb Històries Nocturnes, després hem tingut la Fira A Mos Redó i el Festival Llíria Escènica i ara és hora de la música internacional, unida al patrimoni».

«A més, és una manera de donar-li llum a la Vila Vella» ha conclòs Vicent Sesè. «Tenim artistes que actuen en festivals internacionals, un entorn immillorable i l’atractiu de donar vida a les nits d’estiu a Llíria».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here