Andrés Torres: “Les obres de La Unió connectaran els tres edificis”

Una grua de grans dimensions anunciava este dimarts que les obres de l’edifici de La Unió van a bon ritme. Esta fase de la construcció deixarà el “xassís” dels tres edificis connectats, així com la façana del nou edifici i el canvi del sostre de la caixa escènica. La primera planta, que ja quasi està acabada, estarà operativa a setembre coincidint amb el començament del curs. Mentre que el sostre de l’escenari i la façana es preveu que estarà acabada per Nadal. Parlem amb Andrés Torres, membre de la Junta i coordinador de les obres per saber tots els detalls.

La grua que este matí es podia observar des de diferents llocs de Llíria per les seues dimensions, servirà per alçar el sostre de l’escenari i dur endavant el seu reemplaçament. “L’anterior sostre de la caixa esfèrica era de fibrociment i bigues de fusta. És de 1949, ja tocava canviar-ho, les bigues estaven podrides” ens comenta Andrés Torres, coordinador de les obres. Ara es farà una estructura metàl·lica nova, “És allò que anomenem el “peine nou” (les antigues tramoies) i es recobrirà amb una planxa galvanitzada” ens explica amb argot tècnic.

Per dins, tot està apuntalat i assegurat. I és que les obres són de gran complexitat des del punt de vista de l’enginyeria, “no és com estar a un descampat i començar de 0. Ací ja hi ha una estructura i només que la grua puga treballar a estes altures, és de gran complexitat técnica” ens comenta Andrés.

A més, Torres assenyala la complexitat de trobar el moment per fer les obres “com és una societat amb molta activitat, el cor, els assajos, activitats escolars, la quinzena musical, trobar un lloc per desenvolupar estes obres de grans dimensions té la seua dificultat. S’ha aprofitat que ara és quan menys activitat hi ha”.

Torres remarca la importància que els tres edificis: el teatre, el nou edifici i el centre d’ensenyament, estiguen connectatssiga tot un mateix complex. Esta connexió ja es pot observar a la primera planta, que ja quasi està acabada, i que connectaria els camerinos amb el teatre, així com en la part tècnica de les tramoies. Però al mateix temps, este nou edifici estarà connectat amb el vell edifici de l’ensenyament educatiu musical pels corredors que s’han obert.

Un altre punt fonamental que Andrés Torres ha volgut remarcar és la preparació per a les noves tecnologies, així com l’acústica i la insonorització de les aules: “s’ha deixat tot preparat des d’un punt de vista tecnològic, per poder usar internet, projeccions… així com una alta qualitat de l’acústica” ens comenta Torres. Unes obres on ja s’han invertit uns 3 milions d’euros i que serviran per posar-se al capdavant de la innovació de les societats musicals.

Malgrat totes les obres, l’activitat continua a la societat amb els assajos de la Banda juvenil pel Festival de Bandetes de dissabte, així com les sessions de cinema que fan cada cap de setmana al Teatre de la Unió. A la sala, s’ha avançat la pantalla de cinema per continuar amb normalitat amb les sessions. Tot pensat perquè estes obres no paralitzen l’activitat d’esta societat, sinó més bé, donen il·lusió per un futur capdavanter.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here