L’edetà Miguel Puchol estrena Aires Mediterranis de l’edetà Raül Martín en un concert magistral

L’obra Aires Mediterranis s’estrenarà oficialment en el Congrés Internacional de Llengüeta Doble de Granada

La música és capaç de fer-nos viatjar, volar, emocionar-se i sentir. I això és el que va ocórrer el passat diumenge al Conservatori Professional de Música de Llíria, amb el recital que el fagotista edetà Miguel Puchol va regalar a tots els espectadors. El músic va oferir un magistral concert, on va demostrar la seua excel·lència tímbrica, expressiva i tècnica.

El concert va servir per presentar el projecte Aires Mediterranis, un disc que el fagotista ha enregistrat i que inclou l’obra Aires Mediterranis del compositor edetà Raúl Martín Niñerola. «He volgut enregistrar un disc amb repertori per al fagot de compositors espanyols, perquè sempre s’interpreten obres franceses o alemanyes. Quan comencí a pensar en el projecte, vaig parlar amb Raúl perquè componguera esta obra».

Aires Mediterranis és un concert per a fagot i piano, escrit en 3 moviments i dedicat a Miguel Puchol Peñarrocha. Pel que fa a l’estructura formal respon a una estructura clàssica, el primer moviment és una forma sonata en el que podem observar dos temes contrastants al llarg de tot el moviment. El segon moviment és una romança amb forma de lied, en aquest segon moviment apareixen els temes més melòdics i melancòlics de tot el concert. Per últim, el tercer moviment és un rondó i és el moviment més virtuós del concert, cal destacar que en aquest tercer moviment hi ha una cadència per a fagot sol en la qual el fagot recordarà els motius més importants dels tres moviments.

Després de la seua estrena el passat diumenge, Miguel Puchol interpretarà de nou esta peça en l’IDRS 2018 a Granada, en el marc incomparable del Congrés Internacional d’Instruments de Llengüeta Doble.

A més de la interpretació d’esta obra, Miguel Puchol va interpretar un repertori – de tal clàssic – molt atractiu amb obres del compositor Salvador Brotons i del compositor, amic i percussionista Jesús Salvador Chapi. Durant les diferents interpretacions, Puchol va estar acompanyat pel mateix percussionista i pel pianista Victoriano Goterriz.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here