«Una cistella per al Sàhara» uneix a 60 xiquets de l’Escola bàsquet Llíria i de Tinigir en el Pla de l’Arc

El Basquet ha tornat a traure l’esperit solidari que sempre ha caracteritzat Llíria. I és que uns 60 xiquets de l’Escola de basquet de Llíria i de campaments sahrauís que venen a València dins el programa «Vacances en Pau», s’han reunit al Pavelló pla de l’Arc per entrenar este esport amb tanta arrel al municipi.

Cistelles i balons han estat les eines emprades este dissabte per unir i compartir rialles i experiències ben diferents entre els xiquets de Llíria i els de Tinigir, a Algèria. «Yo les he explicado al principio un poco cual es la realidad que viven en el Sáhara, resumida, para que los chavales entiendan y puedan aprender valores diferentes, cultura, y sobretodo a compartir. Ha sido beneficioso para todos» ens comenta Paco Jiménez, encarregat de l’Escola de bàsquet de la jornada que s’ha viscut este matí al Pavelló.

Dins el programa «Vacances en Pau», han vingut a València uns 300 xiquets que viuen la resta de l’any al desert de Sàhara, refugiats a la part d’Algèria, i que en estiu venen a conviure amb famílies espanyoles «Son muy activostienen muchas ganas de pasarlo bien y de participar. Las dinámicas del entrenamiento de la mañana han estado muy bien, tanto para los niños de aquí de la escuela, como para ellos. Son chavales muy sociables, muchos han venido más veces a España y están acostumbrados a las formas de aquíHa sido fantástico» diu motivat Jiménez de vore als xiquets jugar al Pla de l’Arc.

Una experiència que és la primera vegada que es realitza a Llíria. Un projecte de l’Escola de basquet amb col·laboració de l’Ajuntament anomenat «Una cistella per al Sàhara» «sirve para sensibilizar a las familias de Llíria de la realidad de estos niños, y a la vez, es una oportunidad para compartir todos juntos» ha expressat Jiménez.

Este és la primera passa, d’una iniciativa que portarà a Llíria a ajudar en la creació d’unes pistes de basquet allí, i una delegació de persones voluntàries viatjarà a la daira de Tinigir per a realitzar un campament de bàsquet per a menors d’entre 6 i 12 anys. A més, el propòsit és formar al professorat de les escoles perquè puga continuar transmetent nocions sobre este esport als jóvens.

 Paco Jiménez sap que este dissabte es només el principi «A partir de esto estamos abiertos a las iniercias que vayan saliendoEs un proyecto muy bonito« ens comenta. A més de Paco, també Quique Alario, i l’entrenador Ferran Pizcueta han volgut col·laborar en el que més els agrada: ensenyar bàsquet als xiquets i vore‘ls gaudir d’este esport.

Després ha arribat un dels moments que més agrada a tots els xiquets del món, tant als de Llíria com als sahrauís que viuen al desert: El moment del bany a la piscina.

Ha estat la Piscina municipal de Llíria el lloc triat per continuar l’activitat esportiva i humana per tots estos xiquets, pares i membres de l’Escola de basquet, així com Vallivana Murgui, regidora de Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Llíria que ha estat present al llarg del matí.

La jornada ha acabat amb un dinar solidari al Llar del jubilat.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here