L’Equip de Govern considera convenient i idoni el centre de menors; l’oposició, no

El ple extraordinari sobre el centre de menors s’ha celebrat per petició expressa del PP i la regidora no-adscrita Isabel Aigües

ple extraordinari sobre el centre de menorsEl ple municipal de Llíria ha celebrat hui una sessió extraordinària centrada, únicament, en un tema: el centre de menors. A petició del PP i la regidoria no-adscrita Isabel Aigües, s’ha celebrat hui el ple extraordinari sobre el centre de menors, dintre del procediment de la Llei 7/1985 que regula les bases del règim local. S’ha celebrat un debat en què s’han exposat i reutilitzat molts dels arguments llançats durant els últims mesos.

L’Equip de Govern i l’oposició han realitzat les seues intervencions, amb una estructura reglada, i després s’ha procedit una votació sobre la conveniència i idoneïtat de construir a Llíria el centre de recepció de menors. El resultat del ple extraordinari sobre el centre de menors ha sigut 13 vots a favor i 7 en contra.

El ple extraordinari sobre el centre de menors, que s’ha celebrat hui a les 09.00 hores, ha congregat a multitud de mitjans de comunicació que no han volgut perdre’s el debat; i, també, a veïns i veïnes del municipi de Llíria, especialment, a aquells que s’han manifestat en contra de la seua construcció.

El debat ha funcionat en dues rondes: una primera, en què els intervinents han disposat de fins a quinze minuts per exposar els seus arguments i una segona ronda, en què han pogut realitzar les seues rèpliques, en què han tingut fins a sis minuts d’intervenció.

El PP i Isabel Aigües s’enfronten a l’Equip de Govern

La que més ha espremut el seu temps d’intervenció – l’única que l’ha consumit per complet – ha sigut Reme Mazzolari, portaveu del Partit Popular. Ella, a banda sol·licitar la realització d’una consulta ciutadana i la prioritat de la construcció d’un centre de dia, ha donat quatre raons per a rebutjar «l’error garrafal de Civera»: tractar-se d’una competència supramunicipal, la falta d’informació als ciutadans, la seua ubicació fora del nucli urbà i la inclusió de menors agressors, foraster o aquells que procedeixen d’un centre penitenciari de menors.

Per la seua banda, Isabel Aigües ha criticat el model dels centres de recepció de menors, perquè «no funcionen». A més, també ha apel·lat a la falta de recursos suficients del municipi de Llíria per cobrir les necessitats d’este tipus d’instal·lacions.

PSPV, CompromíMove i Llíria Puede donen arguments a favor

Per contra, els diferents grups de l’Equip de Govern han donat arguments a favor de la construcció del centre de menors. El PSPV, amb el seu portaveu Ferran Pina, ha manifestat que «no podem abandonar a eixes persones perquè cap està lliure de sofrir un problema amb els menors a les nostres famílies. Les coses no s’arreglen mirant a un altre costat, s’ha de fer una passa endavant».

A més, Pina ha recordat que el centre de recepció de menors no costarà «un duro» als veïns de Llíria i que es donarà ús a unes instal·lacions parades, durant més de 25 anys.

Paco García, portaveu de Compromís-Move, ha defensat que el centre de recepció de menors complisca les millors condicions i requisits, pel que fa a les instal·lacions, el personal o els recursos i han manifestat estar a favor d’un debat en positiu, amb la resta de forces polítiques. «La construcció del centre de menors no implica que el centre de dia no siga una necessitat per al nostre poble i seguim treballant per aconseguir-ho».

Per últim, Juan Carlos López, regidor de Llíria Puede, ha considerat «inacceptable que s’utilitze este tema i s’intente manipular de forma perversa, per aconseguir rèdit polític».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here