40 joves en la II Trobada Intercomarcal de Corresponsals Juvenils

Prop de 40 joves participen en la II Trobada Intercomarcal de Corresponsals Juvenils ‘Joves Camp de Túria’, que se celebra des d’ahir i fins hui, dimecres, en l’Alberg de Piles, organitzat per la Mancomunitat Camp de Túria en col·laboració amb els ajuntaments de la Comarca i l’IVAJ.

L’objectiu d’esta trobada és doble. D’una banda, establir les línies d’actuació, coordinació i organització de cara al pròxim curs. D’altra, reconèixer la labor d’aquests joves que s’han implicat activament durant el curs escolar participant en el programa de corresponsals juvenils que es desenvolupa des dels Centres de Joventut i que coordina la Mancomunitat Camp de Túria. Entre les activitats que s’han organitzat per a estos dos dies, destaquen una xarrada sobre influencers, sessions de coaching, jocs i dinàmiques de grup.

La presidenta de laMancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda, ha destacat en la clausura de la trobada que “el corresponsal juvenil està jugant un paper molt important per a fomentar la participació dels nostres joves. Des de les administracions públiques hem de treballar per a motivar als joves al fet que participen, i que millor que siguen ells mateixos els que ens diguen el que els interessa i els que traslladen la informació de tots els recursos i les activitats programades als seus companys. Son les persones idònies per a transmetre’ns les seues inquietuds”.

Corresponsal juvenil

Des del passat curs, cinc localitats de la comarca (La Pobla de Vallbona, Marines, Bétera, Llíria i San Antonio de Benagéber) compten amb esta figura en els centres d’Ensenyament Secundari Obligatori.

En total, en el Camp de Túria més de 30 joves s’han encarregat de difondre totes les actuacions que en aquest àmbit es desenvolupen als pobles i en la Mancomunitat, i també, d’arreplegar i transmetre a les administracions les inquietuds i interessos dels xavals. Per al pròxim curs s’està treballant perquè aquest programa s’estenga a altres municipis, com l’Eliana i Riba-roja de Túria.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here