El “Belkis, reina de Saba” de La Unió, sedueix a tots en el concert “A 3 Bandes” en Bunyol

Més de 350 músics van pujar dissabte a l’escenari de l’Auditori Sant Lluís de Bunyol per a celebrar el tercer concert del cicle “A Tres Bandes” organitzat per l’Associació de Bandes Bunyol-Cullera-Llíria. Un cicle que es va iniciar l’any passat a Cullera i que posteriorment va celebrar a Llíria la seva segona edició. En aquesta ocasió va servir, també, per obrir la XV Biennal de Música de Bunyol, a la qual des dels seus inicis, han acudit les bandes de Llíria i Cullera.

Aquest tercer concert del cicle, i primer dels dos que es celebraran a 2018, va estar a càrrec de la Unió Musical de Llíria, l’Ateneu de Cullera i l’Artística de Bunyol, que van garantir una nit musicalment esplèndida.

Els actes es van iniciar amb la cercavila de les tres bandes simfòniques participants que van desfilar pels carrers de Bunyol fins arribar a l’Auditori Municipal, situat al costat de l’ermita de Sant Lluís, que li dóna el nom. Inaugurat el 1989, té una capacitat per a 2500 persones, amb una magnífica acústica facilitada per la seva situació privilegiada encaixonat entre la roca tallada.

La primera a pujar a l’escenari va ser la Unió Musical de Llíria que va posar alt el llistó, amb més de 100 intèrprets dirigits pel seu director titular Pablo Mestre Marqués i amb el pasdoble de concert Música y Vinos, del compositor Manuel Morales Martínez, interpretat amb gran delicadesa i expressió.

La Unió va continuar amb els quatre moviments de Belkis, reina de Saba, d’Ottorino Respigui, que narra el famós passatge bíblic de la visita d’Belkis al rei Salomó i que ens va mostrar una Unió seductora en els acords del somni de Salomó, per passar a l’exotisme de la dansa de Belkis a l’alba, amb ritmes serpentejants i tints eròtics, continuar amb precisió la frenètica dansa de la guerra i acabar amb la dansa orgiàstica, en la qual el Rafael Quirant, estudiant de cant, va tenir un impactant paper amb la seva veu de sopranista.

En segon lloc, de la mà de Ferrer Ferran, l’Ateneu Musical de Cullera va interpretar les obres del seu mateix director, el pasdoble de concert Juan Palomares i els quatre moviments de la suite simfònica Peter Pan.

El punt final el va posar la societat musical amfitriona d’aquesta edició, l’Artística de Bunyol, dirigida pel seu director Henri Adams que van interpretar el pasdoble El Gato Montés, de Manuel Penella i  On the waterfront, de Leonard Bernstein.

Una gran nit de música al costat de tres de les més destacades bandes simfòniques valencianes a nivell internacional.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here