Gómez d’Edeta cedeix el seu fons documental a la ciutat de Llíria

El fons documental de Gómez d’Edeta passarà a formar part de la Xarxa de Biblioteques de Llíria

Gómez d'EdetaEl fons documental de la Xarxa de Biblioteques de Llíria s’engrossirà amb més de 80 partitures donades per l’il·lustre músic i compositor edetà, Juan Manuel Gómez d’Edeta. El músic ha donat el seu fons documental al municipi de Llíria; un fet que s’ha fet hui realitat amb la signatura d’un conveni entre el compositor i el consistori. Ha sigut en un acte realitzat este matí a Ca la Vila, amb la presència de l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, i el regidor de Cultura, Paco García.

Tot este patrimoni de Gómez d’Edeta està format per més de 80 partitures molt diverses. Hi ha partitures originals i còpies d’obres; també inclou transcripcions i arranjaments del mateix Gómez d’Edeta, a qui se li va concedir la Medalla de la Ciutat, i també partitures d’altres autors.

A partir d’ara, este ric patrimoni passa a mans de la Xarxa de Biblioteques municipal que serà l’encarregada de conservar, gestionar i divulgar este patrimoni bibliogràfic musical. I és que, per altra banda, l’Ajuntament de Llíria té la intenció de crear un arxiu municipal amb partitures de músics locals a l’edifici del Forn de la Vila.

A banda de l’acte de signatura celebrat hui, l’Ajuntament de Llíria organitzarà un acte per al mes de setembre, en què manifestarà públicament l’agraïment de la ciutat a Gómez d’Edeta per la donació del seu arxiu.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here