Anna: «Un any després d’obrir, el balanç és tremendament positiu»

Ella és l’exemple de jove emprenedora que lluita pel seu futur laboral. Regenta el Centre Auditiu Audiolife

Centre Auditiu AudiolifeFa poc més d’un any, Anna va prendre una decisió valenta: obrir el seu propi negoci. Amb 27 anys, va decidir ser emprenedora, ser la seua pròpia cap. I va obrir el Centre Auditiu Audiolife. Huit mesos després, ha ampliat el servei que ofereix als seus clients i ha incorporat el servei d’òptica. El seu és un perfil cada volta més habitual: una jove emprenedora, que decideix fer-se autònoma i lluitar pel seu futur laboral.

«Sempre he tingut clar que volia la meua pròpia empresa» ens explica Anna. «Volia prendre les meues pròpies decisions, encara que a voltes suposa molta responsabilitat o massa obligacions».

La idea es va estar forjant en el seu cap, durant molts anys. Ella treballava en una franquícia d’audiologia i un dia passejant per Llíria va fixar-se en un local comercial i va dir: ha de ser meu. «Passí per la porta i tan convençuda estava, que em vaig guardar el telèfon, amb el nom de Mi local i això que encara no havia parlat amb els propietaris».

A partir d’eixe moment, va començar la dura tasca administrativa i l’hora de prendre moltes decisions. «Al principi, són moltes coses: decidir quin tipus d’autònom seràs, perquè això et pot arribar a limitar; o la reforma, Però acabes deixant-se assessorar».

Anna recorda la vesprada en què va decidir quina seria la distribució del local. «Estiguí fent ratlles en el sòl, durant hores, fins que vaig estar convençuda. Volia una sensació d’amplitud i neteja».

I una volta que estava tot a punt, va arribar l’hora d’alçar la persiana i obrir el Centre Auditiu Audiolife cada dia. «Els primers mesos van ser horribles. Estava molt sola i hi havia dies que no entrava ningú per la porta. Però, a poc a poc, puc donar gràcies, perquè – tal com està la situació – no em puc queixar».

Això sí, la inversió financera i de temps ha sigut immensa. «Quan treballes per a tu mateixa, són 25 hores al dia. Ahir, per exemple, estava dinant i fent unes gestions amb el banc, que no havia tingut temps de fer en tot el matí».

Però, per contrapartida, això li permet oferir serveis exclusius, com l’assistència auditiva a domicili, per al qual va fer una inversió extra. «És una idea que faig, perquè és el meu negoci i el cuide i el mime. Aprofite els caps de setmana per visitar a la gent que no pot eixir de casa i, sobretot, la gent gran és molt agraïda».

És també una de les maneres de lluitar contra la forta competència i les grans franquícies. «La competència és difícil, però també et fa més fort. A poc a poc, saben que hi ha un altre lloc i, potser, a la primera no entres, però potser tenen la curiositat d’entrar, preguntar i comparar preus i serveis».

I és que per a Anna, el més difícil és trencar el llindar de la porta, perquè «és molt complicat entrar a un lloc, en què no coneixes a la persona». Per esta raó, des del mes d’abril, el Centre Auditiu Audiolife ha ampliat els seus serveis i també s’encarrega de la salut visual, de l’òptica, perquè és especialista en els dos camps.

Encara que han passat pocs mesos, ella nota un canvi de tendència. «És una manera d’apropar-se més a la gent. La ullera et dóna més pas de gent, encara que siga per a preguntar. I això ja és important, perquè ja han tingut un contacte amb tu, ja s’han apropat i, en el futur, pot ser que s’enrecorden de tu».

Després d’un any de molt de treball i valentia, quin és el balanç? «És tremendament positiu, sobretot, en l’àmbit de la satisfacció personal. Passar el primer any, abans ho veia un món i ara és una realitat. Per a ser un negoci menut, la gent m’ha donat bona resposta i estan satisfets i agraïts que, per a mi, és el més important».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here