Els comerços de Llíria acorden un preu unitari per a les bosses de plàstic

A partir de l’1 de juliol, els comerços estan obligats per llei a cobrar les bosses de plàstic

L’1 de juliol és una data marcada en roig pels comerços. I és que, a partir d’eixe dia, tots els comerços estan obligats per llei a cobrar les bosses de plàstic. El Govern d’Espanya va aprovar esta mesura, el passat mes de maig, seguint una directriu europea del 2015.

Davant esta mesura, els comerços de Llíria han acordat un preu unitari per a les bosses de plàstic que serà de 0,05 €. Esta mesura ha sigut impulsada per la Federació del Comerç de Llíria que, durant les últimes setmanes, ha realitzat una campanya informativa en els comerços adherits a esta associació.

“La legislació obliga a cobrar les bosses, però no obliga a un preu determinat, sinó que fa recomanacions segons la grossària de les bosses” explica Jorge Navarro, president de la Federació del Comerç de Llíria. “Des de la federació, hem pensat, escoltant les opinions dels nostres associats, que el millor era establir un preu unitari“.

D’aquesta manera, la majoria de comerços federats de Llíria cobraran 0,05 € per les bosses de plàstic, equiparant el preu amb els grans supermercats del municipi. Fins ara, els comerços s’havien negat a cobrar les bosses com a premi als seus clients, però ara la llei els obliga a canviar.

És una qüestió també del medi ambient. Es tracta d’un problema greu i hem d’ajudar a fer-li front. Pot ser que no ens adonem de la dimensió de les bosses de plàstic, però cada espanyol utilitza, de mitjana, 144 bosses a l’any. Al final són moltes unitats, que costen molt de reciclar”.

Des dels comerços, volen alentir els consumidors a utilitzar bosses reciclables o a recuperar el típic carro de la compra. I és que les bosses de plàstic tenen els dies comptats, ja que l’any 2021 quedaran pràcticament prohibides.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here