La compositora de Llíria, Raquel Sánchez, finalista del Banaue International Music Composition

 

Foto: María Carpio

Raquel Sánchez, és una jove compositora de Llíria que somia de compondre la música per pel·lícules i actuacions teatrals. La vàrem conèixer al Concert dels De Xas Tres i 4 joves compositors edetans. Despres Raquel i la companyia de dansa on participa, varen estrenar el seu espectacle Takiri al teatre de la Banda Primitiva. Esta setmana ens sorprèn, amb un viatge a Filipines el pròxim dia 8 de juliol.

El motiu: ha estat seleccionada com a finalista en el concurs Banaue International Music Composition Competition. Per això, Raquel Sánchez ha estat convidada a Filipinas, junt a 20 compositors més de tot el món, per a presentar la seua composició davant l’expert jurat internacional. La Final del Concurs serà retransmesa per la televisió i la ràdio del país, i és que és un dels Concursos més importants d’Àsia i que vol donar a coneixer esta zona agrícola a través de la música.

Raquel ha creat des de Llíria una simfonia a la qual ha titulat: Banaue Symphony. Una simfonia que en la qual ha volgut «contar una història, d’una terra, dels seus habitants, del sentiment de llibertat però sempre fent-la pròpia i personal des de cada espectador. La musica ens conduirà en aquest viatge dividit en dos moviments molt puntillistes i amb un color molt personal i descriptiu. Les maderes s’encarregaran de crear la màgica melodia que serà el leitmotiv de la natura com les terrasses d’arròs i els xicotets animals, com els ocells o insectes. Els metalls crearan la tensió i el color de la nit, convertint-se en el leitmotiv de la selva, animals salvatges o elements destructius com el foc. La percussió s’encarregarà d’evocar els ritmes de les tribus, i junt amb el piano i alguns idiòfons com el glockenspiel de crear el color especial de la màgia» ens explica esta jove compositora.

A més d’estar convidada a este viatge a Filipines per a la final, Raquel té més projectes: «Estic molt contenta d’esta final. A més a setembre m’han agafat per poder fer el màster que volia en composició: Scoring for film, television and video games en Berklee valencia» ens comenta esta jove música, compositora i ballarina que sembla ens donarà moltes satisfaccions i motius d’orgull a tots els veïns de Llíria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here