Llíria ja té una germana al Sàhara

El Ple de l’Ajuntament de dijous va viure un moment molt especial amb delegat del Front Polisario a la Comunitat Valenciana, Habibulah Muhammad, i membres de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, que s’acostaren per estar presents al moment de l’agermanament del nostre municipi amb la daira de Tinigir, pertanyent a la wilaya de Dajla, el campament de refugiats amb menys recursos dels cinc existents al desert més extrem d’Argelia.
“És un agermanament amb calat solidari i per visualitzar l’exili d’este poble, sensibilitzar i potenciar la cooperació” va defensar la regidora de l’àrea de polítiques inclusives de Llíria, Vallivana Murgui, al Ple.

A més d’este agermanament, dimecres presentaren el projecte “Una cistella per la vida” on els xiquets i xiquetes que vénen de campaments en el programa “Vacances en pau” que porta a diferents xiquets a famílies valencianes durant l’estiu, puguen conèixer este esport tan mític a Llíria. Un programa on s’ha involucrat el Club Bàsquet Llíria.

Aprofitem per parlar amb Habibulah Muhammad, el delegat del Frente Polisario a Valencià, sobre la situació s’estos xiquets als campaments sahrauís:           “En verano en los campamentos se superan los 50 grados de calor. Vienen a disfrutar de otra realidady de oportunidades que allí no tienenAdemás sirve para visibilizar el conflictoy que no se nos abandone en mitad del desierto. La situación es crítica y tristeSeguimos esperando el refendum” reclama el delegat del Frente Polisario.

El pròxim 1 de juliol arriben a Alacant estos xiquets, dels quals una xiqueta vindrà a una família de Llíria. El 14, vindran tots al taller de bàsquet.

I tot en esta setmana que s’ha celebrat la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades. A més de la presentació del projecte “Una cistella en el Sàhara”, hi ha una oferta cultural molt interessant: L’exposició “Refugiados” de l’artista local Fina García Solaz. La mostra de pintures es podrà visitar fins al 30 de juny, de dilluns a dissabte de 18 a 20 hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here