Fabra: «Cal seguir les tendenciès en decoració, però sentir-se còmode en ta casa»

«El valor està en la renovació». I igual que les persones canviem el nostre vestuari, moguts per les noves tendències; el mateix ocorre amb la decoració de les nostres cases. En Ca Fabra són especialistes en decoració. Fina i Miguel, pare i filla que regenten esta històrica tenda, ens donen les claus per a renovar la decoració de les nostres cases.

Ca FabraQuè és el més important? «El més important és trobar-se agust. Això és el punt principal que intentem aconseguir. És evident que les tendències es tenen en compte, però les tendències canvien d’any en any. I és fonamental sentir-se còmode a casa».

Eixe és el consell principal que ofereixen als seus clients, encara que sempre els fan recomanacions per aconseguir una vivenda amb estil. «L’ideal és combinar els gustos personals de cadascú amb les tendències del moment. Però, després, cadascú és un món. Hi ha gent que ve amb les idees molt clares i no se n’ix d’ahí. I hi ha gent que li proposes coses i fa esta combinació ideal».

Les tendències, com en tots els sectors, canvien molt ràpidament. En concret, en el sector de la decoració, la fira de París és el referent; on es determinen els colors predominants de cada temporada i les tendències. «Les modes en decoració no són aïllades, sinó que van de la mà de la moda i d’altres sectors. Sí que és cert que, en el nostre sector, sempre anem un poc endarrerits. Enguany, per exemple, s’han llançat en Europa els colors predominants de l’any anterior».

Segons els especialistes de Ca Fabra, tres són les tendències de l’any. En primer lloc, l’estil tropical chic, amb el verd com a color predominant i les fulles. En segon lloc, és l’any dels estils més crus, molt en la línia de la matèria i els mormols. I, per últim, es troba l’estil new century, inspirat en la pel·lícula d’El Gran Gatsby, amb daurats i molt de «brilli brilli«.

«Els colors t’ajuden a crear atmosfera. Hi ha llocs que donen sensació de tranquil·litat i pau. I en altres, tens sensació d’aclaparament, especialment, amb els colors foscos, que es gasten en llocs on es vol que la gent estiga poc de temps». Estes referències moltes voltes estan lligades a la història de l’art. «A mi m’agrada molt buscar referències» explica Fina «perquè tots els colors vénen d’algun lloc. A mi m’agrada buscar-li un significat més que, simplement, que m’agrade. I per això, la història de l’art és imprescindible«.

A banda dels colors, altra de les tendències que torna a estar de moda és el paper pintat. «Hui en dia, el paper és de molta qualitat i hi ha diferents classes, siga vinílic o teixit. El paper dóna sensació de qualitat i modernitat i, a més, no és relativament car i és molt senzill de posar».

Pare i filla tenen visions diferents. Fina és el vessant creatiu i Miguel, el pràctic. Per a ell el més important és la qualitat del producte. «La qualitat es nota. No soles a través de la vista, sinó que amb el temps, la qualitat que utilitzes pot conservar les parets o enverinar-les.».

Miguel ens explica que no cal fer una despesa considerable per a tenir un producte de qualitat, sinó que amb una qualitat mitjana podem aconseguir una bona estètica i cuidar el manteniment dels habitatges. «Sobretot en un exterior cal cuidar la qualitat. Si la pintura és roïna, l’atovó agafa molta humitat i va degradant-se. Hi ha gent que sols mira estalviar-se diners, quan a la llarga pot ser pitjor».

Acabem la xerrada amb els responsables de Ca Fabra, amb una altra pregunta clau: cada quant hem de canviar la nostra casa? «Això depèn de cadascú. Si el material és de bona qualitat, pot durar cinc o sis anys. O, normalment, es fa el canvi quan hi ha un gran esdeveniment, com una comunió. Jo recomane canviar i provar, però sempre trobant-se còmode. És el més important».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here