Llíria comptarà amb una oficina d’assistència a les víctimes del delicte

Llíria comptarà a partir d’ara amb un nou servei judicial d’assistència a les víctimes del delicte. I és que la Conselleria de Justícia, Llibertats Públiques i Reformes Democràtiques ha publicat l’Ordre per la qual  es creen les oficines de la Generalitat d’assistència a les víctimes del delicte de Carlet, Ontinyent, Llíria, Picassent i Utiel.

Paco Garcia, diputat autonòmic de Compromís ha manifestat que «des de l’inici de legislatura s’ha estat treballant per part del Govern del Botànic en tornar a l’esfera de la gestió pública este tipus de serveis, que fins ara estaven sent prestats per una fundació privada. Una nova gestió i model que amplia els serveis i el nombre de punts d’atenció com ara el que tindran les comarques de la Ribera, la Vall d’Albaida, Camp de Túria, L’Horta i Requena-Utiel».

La nova Xarxa d’Oficines, orientarà les víctimes en els tràmits juridicolegals, els informarà sobre els recursos socials al seu abast i els prestarà atenció psicològica, amb equips multidisciplinars que oferiran una assistència integral, en especial atenció a les víctimes de la violència de gènere i als col·lectius més vulnerables, com a menors d’edat, persones amb diversitat funcional, persones en situació d’exclusió social o víctimes d’agressions sexuals.

Amb esta decisió, el Govern valencià amplia la cartera de serveis adreçats a la ciutadania, especialment a les persones que, per les seues circumstàncies socials, econòmiques i culturals són més vulnerables al dany, apunta Garcia.

XARXA PÚBLICA

La xarxa d’oficina, estarà formada per 22 unitats multidisciplinàries i repartides en els 36 partits judicials del País Valencià.

Amb esta Ordre del Consell, s’amplia la Xarxa d’Oficines de la Generalitat d’Assistència a les Víctimes del Delicte, creant estes noves 5 oficines i modificació àmbit territorial d’altres per estar més prop de les persones que requerisquen del seu servei.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here