Llíria contra la pobresa energètica

El consistori edetà formarà els treballadors municipals en este pla contra la pobresa energètica de Llíria
S’habilitarà una Oficina Verda per assessorar a la ciutadania

Llíria engega un pla contra la pobresa energètica de Llíria, que tindrà un doble vessant: la formació del personal municipal i l’assessorament a la ciutadania a través d’una Oficina verda. Este programa, que s’aplicarà a través d’un conveni amb l’empresa Aeioluz, busca conscienciar els treballadors i els veïns i veïnes per fer un «ús més responsable dels recursos energètics».

Per una banda, els tècnics de les diferents aèries municipals rebran la formació adequada per poder millorar l’eficiència energètica de l’administració – tal com fa també el projecte SimBioTIC –  i, a més, com ha explicat Vallivana Murgui, regidora de Polítiques Inclusives i Benestar Social; «poder atendre a la ciutadania que vulga saber més de la factura de la llum i ajustar millor la seua contractació».

I és que el pla contra la pobresa energètica de Llíria formarà els ciutadans per permetre’ls participar, de manera activa, en l’ús dels recursos públics. I, a més, fer-ho d’una manera més eficient i responsable.

Per altra banda, es crearà l’Oficina Verda, d’atenció personalitzada als edetans i edetanes. Esta oficina s’encarregarà de realitzar una sèrie de tallers per a persones interessades a millorar el seu estalvi energètic. Durant les diferents sessions, que es realitzaran durant els mesos de setembre i octubre, els participants podran revisar la seua contractació d’aigua, llum o gas.

El pla contra la pobresa energètica de Llíria «ens ajuda a capacitar a les famílies perquè gestionen els seus recursos de manera més òptima i puguen moure’s de manera més autònoma. Així, anem un pas més enllà de proporcionar-los una ajuda d’emergència perquè puguen pagar les seues factures».

Per últim, el pla contra la pobresa energètica de Llíria oferirà el curs Economia domèstica sostenible. Este curs – té una durada de sis mesos – ajudarà a 15 famílies en situació de vulnerabilitat a través d’una metodologia, que els permetrà optimitzar la seua economia i els ensenyarà a gestionar la utilització i la contractació dels recursos econòmics.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here