Llíria reforça el control dels abocadors il·legals

El control dels abocadors il·legals de Llíria posarà multes d’entre 600 i 30.000 euros per als infractors

control dels abocadors il·legals de Llíria A partir d’ara, s’intensifica el control dels abocadors il·legals de Llíria gràcies a una iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llíria, que coordinarà a la Guàrdia Civil, la Policia Autonòmica i la unitat rural de la Policia Local. Este programa, que comptarà amb el reforç de drons, busca “poder arribar a tots els racons del terme municipal i localitzar els possibles infractors” ha assegurat Francesc Fombuena, regidor de Medi Ambient.

Segons els càlculs del consistori edetà, hi ha més de 200 punts il·legals, cosa per la qual cal reforçar el control dels abocadors il·legals de Llíria perquè “hi ha un elevat rusc d’incendi i provoquen un efecte reclam d’incivisme continuat”. A més d’este control dels abocadors il·legals, l’Ajuntament de Llíria realitza campanyes extraordinàries de neteja de les brigades municipals, “amb un cost econòmic considerable”. I és que, a més, els veïns i veïnes compten amb un ecoparc, de dilluns a dissabte de 8 a 20 hores; i amb un servei de replega a domicili.

A través de la nota de premsa, l’ajuntament recorda que està prohibit deixar a la via pública efectes personals, encara que siga al costat dels contenidors. A més, fan saber que les infraccions d’este tipus poden rebre una sanció d’entre 600 i 30.000 euros.

I és que la Guàrdia Civil vigila de prop estes infraccions. Fa tan sols unes setmanes, van identificar una persona responsable de dipositar deixalles – restes de poda, sacs amb roba usada i de ciment amb runes – als voltants del paratge del Pla de Calbo. A hores d’ara, l’expedient ha passat al consistori que està tramitant un expedient sancionador amb la documentació remesa per la Guàrdia Civil per establir la sanció corresponent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here