Resultats del SimBioTIC: estalviem un 20% en electricitat municipal

Els resultats del projecte SimBioTIC s’han presentat este matí en Ca la Vila

Resultats SimBioTICFa uns mesos, l’Ajuntament de Llíria, en cooperació amb la Universitat Politècnica de València; va presentar el projecte SimBioTIC. Després de sis mesos d’estudis, s’han donat a conèixer els resultats, en una xerrada oferia pel grup d’investigació de TICs contra el Canvi Climàtic de l’Institut Universitari ITACA.

Estos resultats indiquen que l’Ajuntament de Llíria podria estalviar més d’un 20% en la seua factura elèctrica. Este estalvi es podria aconseguir a través d’una xarxa de calor centralitzada (district heating), instal·lada en la zona del Pla de l’Arc, que milloraria l’eficiència en la generació i consum de l’energia tèrmica per als edificis municipals.

Segons els resultats del SimBioTIC, el municipi de Llíria disposa d’una biomassaesta és d’origen renovable i de gestió sostenible – per cobrir les demandes energètiques dels centres municipals.

A més dels resultats, en la reunió de hui – presidida per l’alcalde de Llíria, Manolo Civera – s’ha presentat un full de ruta i, també, les modalitats reguladores i administratives necessàries per a l’agregació de demanda i compra en pool. I és que, la investigació del SimBioTIC, ha tret a la llum la possibilitat de crear un sistema de comercialització pública de l’energia elèctrica i de lluita contra la pobresa energètica en el municipi.

L’objectiu principal del SimBioTIC és convertir a Llíria en una ciutat intel·ligent o Smart City, amb mesures de transició energètica, reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, millora de la qualitat de vida de la ciutadania, estalvi dels fons públics i oportunitat per a les empreses locals.

Esta primera difusió dels resultats del projecte SimBioTIC servirà per seguir investigant, fins que es donen a conèixer les conclusions finals del projecte, que es presentaran – de manera pública – en el mes d’octubre.

Es tracta, a més, d’un projecte que ha generat moltes crítiques a l’Equip de Govern, per part dels partits de l’oposició.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here