La processó del Corpus Christi recupera la tradició dels “altarets”

Emocionant Corpus 2018 el que es va viure diumenge a Llíria, amb la processó interparroquial que va reunir per tercer any consecutiu a les confraries de les tres comunitats parroquials i on els protagonistes varen ser els xiquets i xiquetes que han pres la Comunió enguany.

A més enguany va ser molt especial, ja que s’ha recuperat la tradició de muntar “altarets” a diferents indrets del poble, que lluïa engalanat de flors i pètals al pas de la processó, com este que va col·locar Miguel Alcocer i les veïnes al carrer Major. Feia molts anys que esta tradició s’havia perdut a Llíria.

La processó del Corpus Christi de 2016 va ser la primera i va fer història, al reunir a totes les confraries de Llíria en una mateixa processó. Enguany també han estat totes les confraries de Llíria: la germandat de Sant Miquel, la confraria de Sant Vicent Ferrer, la Confraria de la Sang, la confraria de la Mare de Déu del Remei, l’arxiconfraria de la Cort de Maria, la Mare de Déu dels Dolors, la confraria de Jesús en l’Hort i el sant calze, i els moviments juniors de les tres parròquies varen possessionar darrere dels comunioners.

 

 

Un dels moments més emotius es va viure al pati de Sant Francesc, quan el cos de Crist va mostrar-se als malalts. Altre dels moments de major emoció va ser l’oració final, quan l’església de l’Assumpció es va omplir d’aplaudiments, per acompanyar el cos de Crist en el final del seu recorregut.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here