Reme Mazzolari: «Si el PP governara, no tindríem el centre de menors»

 • «Llíria està paralitzada»
 • «Almenys els de Compromís, treball i informen de les seues àrees»
 • «El tarannà de l’alcalde és intolerable»

El 24 de maig del 2015, les urnes van manar al PP a l’oposició, després de 12 anys governant Llíria. Tres anys després, el partit és l’única oposició ferma a l’Equip de Govern, que està en majoria des de la firma del Pacte de Ca la Vila.

Dintre de l’especial 3 anys de legislatura; després de l’entrevista de Manolo Civera, arriba el torn de la persona que ha liderat la formació durant els últims anys. Crítica, amb les idees clares i concisa; respon a totes les preguntes de La Veu de Llíria. En esta entrevista, opina sobre el centre de menors, els camps del Canó i fa una valoració de la gestió de Manolo Civera, amb qui ha tingut tensos enfrontaments durant els plenaris. Ella és Reme Mazzolari

 • Com veus la legislatura?

El resum és: tres anys perduts. Llíria està parada. El primer any visqueren un poc de la inèrcia d’allò que el PP havia deixat a l’ajuntament. En el moment han hagut de moure el poble per ells mateixos, el caos s’ha instaurat en Llíria. És tot un desastre.

L’equip de regidors de Compromís, almenys, coneixen l’Ajuntament, a diferència dels regidors socialistes, que no tenen cap experiència, a excepció de Carmen Feltrer. Això és important per no perdre el primer any i mig de legislatura. Encara que ara fa tres anys que governen, continuen sense adonar-se.

Ara que han tornat, es nota que a l’àrea que porta Compromís, treballen, t’informen en les comissions. No com en urbanisme, que ho porta el PSOE, que és un desastre: quatre expedients en 12 mesos i, enguany, només un. Urbanisme és el motor del poble i està paralitzat.

 • No és un poc estranya la vostra bona relació amb Compromís?

Hem fet els dos el que havíem de fer: treballar pel poble. Hem obrat amb responsabilitat. I en moltes coses no estem d’acord. És una lliçó de democràcia i la gent no hauria de sorprendre’s. Ens ha costat crítiques a ells i a mi, però hem vingut a treballar pel poble. Els dos hem estat a l’atura.

Dit això, jo he estat perseguida per Move. Set querelles m’han ficat i les set les he guanyades als tribunals. D’això estic contenta. Però tinc la tristesa que s’ha calumniat la meua persona, en el meu poble, i això no m’ho pagaran en la vida. No aniré a prendre un cafè amb ells, però si és per treballar, jo sóc professional.

 • I la relació als Plenaris entre l’alcalde i tu?

Esta falta de respecte no l’he viscuda mai. El tarannà d’este home és intolerant. Quan li mostre els papers, no té una altra manera de defendre’s que faltar-me a mi. Se n’ha anat el 50% del seu Equip de Govern femení; per alguna cosa serà.

L’últim plenari no poguí més amb els comentaris masclistes. Ens manifestàrem en la porta de l’ajuntament contra la sentència de la Manada i, després, entrem i té eixa actitud masclista. No ho puc tolerar.

 • Anem per temes. Per exemple, l’Institut?

L’ajuntament ha de fer, solament, 100 metres de vials i està paralitzat. La regidoria de patrimoni, que és de Compromís, és qui s’ha posat a la feina i farà la part arqueològica. Però la regidora socialista d’urbanisme ha d’urbanitzar la zona: llum, aigua… Esta legislatura ja no donarà temps de fer-ho, perquè urbanisme ho té paralitzat. I això que la Conselleria ha mostrat la seua intenció de fer-ho.

 • ST1, institut… El partit socialista diu que l’herència que deixàreu a l’Ajuntament era difícil d’arreglar.

Després de tres anys, l’argument de l’herència ja no fa riure, fa que plorar. És ineficiència. Ja haguera volgut jo que, quan entrí a l’ajuntament en el 2003, que m’hagueren deixat eixa herència. És ineficiència, no saben per on van.

 • I el camp de futbol del Canó?

Els camps de futbol tenen una vida de 12 anys. Acabàrem la legislatura ja apedaçant alguns brandons. Ara era el moment de plantejar-se que ja havien acabat la seua vida útil i els podíem fer nous. Però no, el forat cada vegada és més gran; és una vergonya. I damunt el mes passat ens conten en el ple. que sí que hi ha diners, mig milió, però per fer un nou al Prat. No ho entenc.

 • La reforma del Canó s’havia aprovat al Ple. Hi ha més coses aprovades en el plenari, com el Palau de Justícia o el Retén que no s’han fet.

Això és falta de serietat. A més, s’aprovaren per unanimitat. Nosaltres hem fet una oposició seriosa. Si hem vist que era profitós per a Llíria, l’hem recolzat. No fer el retén, que estava pressupostat en el 2017, és falta de serietat i desídia. L’alcalde també votà a favor. I ara no vol?

No només el retén. Els accessos a les urbanitzacions, un nou parc caní, aprovat per unanimitat; i no ho han fet. Se cediren terrenys per al Palau de Justícia, perquè la Conselleria volia fer la ciutat de la justícia a Llíria. I va l’alcalde i ho canvia, com ho fa ell, de forma unilateral. Ara diu que ho vol fer a la ST1 que no està ni urbanitzada. Però açò què vol dir? Ara ja ho tindríem, si haguérem fet el que el Ple aprovà.

 • I el centre de menors?

Si el PP estiguera governant a Llíria, el centre provincial de menors, no vindria al poble. Damunt se m’ha negat la informació. No estic segura ni si ell sap el que durà al poble. El que és pitjor és que ho ha oferit ell. I on està la participació i el diàleg que prometia? Era un càntic més d’este geni de la botella, que et converteix els dos carrers més estrets del poble, el carrer Major i el del Remei, en les autopistes de Llíria.

Ens podem esperar qualsevol cosa. Ha intentat imposar al poble de Llíria, amb un estil dictatorial, el centre de menors. Quan ja no ha pogut negar-ho, ha entrat a l’insult personal. Tinc clar que no és bo per al poble. Hi ha altres prioritats, la residència de discapacitats i el centre de dia.

 • I si fa el centre sociosanitari?

Jo no m’ho crec. Has de ser de Disney per creure’t eixe projecte. Els informes tècnics dels edificis del Prat, ens han costat 17.000 euros als llirians, i diuen que «no cumplen«. Eixos dos edificis estan segellats i no han estat cedits pels anteriors governs del Partit Popular, perquè estaven molt mal. I en quin cap entra que un edifici de presons de quatre altures, posem un centre de menors i, enfront, un alberg europeu. Tindrem cola per vindre. No ho entenc. Han volgut disfressar el tema.

 • Queda un any electoral.

El PP, des del minut numero un, pensem que haurien de fer una consulta popular sobre el centre de menors. El programa electoral és el compromís dels partits i no ho teníem ningú. Per a mi, és un tema transcendental perquè pot canviar les relacions de la gent del poble. Ja el PSPV no portava la construcció del centre de menors al seu programa electoral, haurien de fer una consulta. Nosaltres no ho portarem al programa, això t’ho assegure.

Hi ha tant d’obscurantisme, que només puc dir el que veig en els papers i crec que no donarà temps en esta legislatura. S’anava a fer en quatre mesos. Igual que la subestació de Carrasses que, en setembre, ja digué que «el que el PP no havia fet en 12 anys, ell ho faria en quatre mesos». Hui és el dia que no hi ha res.

Carrasses no és un mèrit de Manolo Civera. Només faltava que no haguera continuat el treball del PP. Quan jo arribí era un plànol i tarongers. Ell ja s’ha trobat un polígon en l’obra recepcionada. Falta només la subestació. Ha regalat els terrenys de Llíria a Iberdrola. Jo no vaig claudicar a les exigències d’Iberdrola de regalar 7000 metres quadrats del poble de Llíria. A més la subestació donarà llum a la Pobla, Marines, Yosa i més pobles. I ho paga Llíria? Els informes tècnics, el síndic, el TAG d’urbanisme… tots digueren que no es podia donar gratis. Ell ho firmà, però encara no tenim res.

 • Et quedaràs a treballar pel poble en la pròxima legislatura?

Al partit no hem parlat ni de candidats, ni res. Ni en València tampoc, queda molt. Crec que no hem fet una mala oposició en el poble. Sobre si em presentaré o no… encara no ha arribat el moment però, ara que he tornat al meu treball, m’ho hauria de pensar molt. Jo tenia la meua feina abans d’entrar en política i, professionalment, guanye més com a enginyera.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here