«Insomni», el nou llibre de Cèsar Martí i Daniel Olmo

Després de publicar la guia tècnica Introducció als esports de muntanya,l’escriptor del Camp de Túria i l’il·lustrador de l’Alcoià tornen a ajuntar-se a aquest llibre il·lustrat.
Aquest segon llibre ha estat gestat a partir dels pensaments sorgits en les nits en vetlla i esdevé un recull de relats, poemes i reflexions de Cèsar Martí, tot il·lustrat amb molta estima, cura i confidència per Daniel Olmo.
El músic i cantautor contestà Andreu Valor ha fet el pròleg d’Insomni.

Tothom, alguna vegada a la vida, ha passat una nit en vetlla. Aquest estat de vigília s’ha presentat, sovint, a les portes de la casa de l’escriptor Cèsar Martí (La Pobla de Vallbona, 1979), informàtic de professió i escriptor per devoció. La foscor nocturna li ha donat major lucidesa creativa i, així, han sorgit els diversos texts del nou llibre: Insomni (2018), un llibre que coneguérem a La Veu de Llíria, en octubre de l’any passat.

És una recopilació, però també hi ha texts nous. No tenen relació entre ells. El fil conductor de tots ells és l’insomni. Muntem una història de 45 nits de vigília”, explica l’autor turienc. Segons el poblà, “l’insomni pot transmutar la nit en creativitat i sota aquesta empara, i amb les conseqüències físiques i psicològiques que suposa la incapacitat de dormir, es lliguen les pàgines d’aquest llibre”, assegura.

L’afició a l’escriptura li ve de lluny, però en 2010, quan va presentar un relat a un concurs literari, aquesta va augmentar. Poc després va obrir un blog on publica alguns dels seus escrits, dels quals, ara, alguns passaran a paper. Cèsar es dedica professionalment al desenvolupament de pàgines web, però li agradaria viure de la literatura: “No fem açò per diners, sinó pel plaer de compartir. És un projecte humil, en valencià, que acaba de veure la llum en maig de 2018”.

Daniel Olmo (Alcoi, 1973), és qui, des d’Olocau, ha il·lustrat els milers de paraules insomniadores. Daniel ha realitzat projectes de diferent caire dins del món plàstic i s’ha especialitzat en la il·lustració. Autor de tot un seguit de treballs editorials, així com publicacions, en les quals s’ha fet ús de diferents disciplines com ara el còmic i la novel·la gràfica. Des dels seus inicis professionals ha col·laborat amb el grup musical VerdCel. També, Daniel és l’autor de moltes altres portades i il·lustracions de diversos projectes musicals així com de nombrosos llibres com ara Com un record d’infantesa (Sembra Llibres, 2015) de Feliu Ventura.

Amb Insomni, el tàndem alcoià-poblà reprén la col·laboració que ja van tenir amb l’autoedició d’Introducció als esports de muntanya (2014), un llibre introductori de 104 pàgines, destinat a tothom que desitge introduir-se als esports de muntanya. Insomni compta, a més, amb el pròleg del cantautor de Cocentaina (El Comtat), Andreu Valor.

El llibre s’ha autoeditat mitjançant un procés de micromecenatge a la plataforma Verkami per a costejar-ne les despeses econòmiques. Van aconseguir més de 3.000 euros en un període de 40 dies.
Si vols adquirir Insomi, pots fer-ho al següent enllaç.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here