El Remei rep el carilló amb més campanes de tota València

El carilló del Remei està conformat per 25 campanes amb noms molt remeians
L’arribada del carilló del Remei va centrar els actes de la Festivitat de la Santíssima Trinitat

La Festivitat de la Santíssima Trinitat 2018 quedarà en el record de tota la família remeiana. I és que ahir, després de molts mesos d’espera, l’església del Remei va rebre el carilló del Remei que, amb les seues 25 campanes, omplirà de música les festes remeianes. En este dia tan especial, tota la família remeiana es va reunir i va eixir al carrer, per viure un dia per al record.

Les campanes van arribar al pati del Remei en cercavila, des de l’estació. I van arribar en un carro, precedit per un conjunt d’aques. El dissenyador edetà Francis Montesinos – va participar en la desfilada – va encarregar-se de part del disseny dels cabeçons i gropes dels animals, que es van vestir de gal·la per a l’ocasió.

L’arribada del carilló del Remei va estar precedida per part del patrimoni de la Confraria de la Mare de Déu del Remei. Els nanos i els cavallets de la degolla van obrir la desfilada, delectant a tots els assistents amb les seues danses.

I, a continuació, van arribar els impulsors del projecte: la Clavaria i Majoralia 2017-2018. Els Clavaris, Toni Castellano i Loli Mompó; i tots els seus majorals van desfilar justa davant del carilló del Remei. Al mes d’octubre, ells van presentar este projecte, que ha pogut ser una realitat, gràcies a tot el seu treball i, especialment, a totes les persones que han col·laborat econòmicament per sufragar este conjunt de campanes, el més gran de tota l’Arxidiòcesi de València.

“És un dia molt emocionant” ens explica el Clavari, Toni Castellano. “Ha sigut un acte únic, no hi ha cap campanari en València que vaja a tenir 29 campanes com el Remei”. Són paraules d’emoció després de molts dubtes: “Ara se veu realitat el somni i com la gent està tota ací, involucrada” relata emocionada Loli Mompó, Clavariessa del Remei. “Estem super contents, no se creiem que ho hagen aconseguit”.

El folklore valencià tampoc va faltar en este dia tan especial. El Grup de Danses i Rondalla El Tossal van participar, interpretant una sèrie de balls al pati del Remei. Entre les danses interpretades, es van ballar El ball de quadre de Benigànim, el Bolero del Pla de la Llosa de Ranes o la Jota de Llíria.

Un dels moments més importants de la jornada va ser el moment en què el prior de la confraria i sacerdot de la parròquia de l’Assumpció va beneir el carilló del Remei abans de la seua posada en funcionament. Des d’este matí, els operaris ja treballen per instal·lar-lo i acabar de fer realitat el projecte.

Després d’este emocionant acte, la litúrgia va agafar el protagonisme, amb la Missa Major en honor a la Santíssima Trinitat, festivitat que se celebra en este segon diumenge de comunions.

Per a rematar la jornada, els remeians i remeianes van viure una nit de germanor i companyonia amb el sopar popular que la Clavaria i Majoralia 2017-2018 va organitzar al carrer Andoval. Un tancament perfecte per a una jornada que la família remeiana recordarà durant molt de temps.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here