La Juvenil del Clarín i la FSMCV baten 10 rècords Guiness

La Banda Juvenil, amb 120 músics, representa a la ciutat de Llíria en este acte

La FSMCV (Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana) va marcar ahir una fita històrica, en aconseguir 10 rècords Guiness, en un multitudinari acte en l’estadi de Mestalla. Entre els 20.000 músics que van omplir de música l’estadi del València, es trobaven els 120 representants de la Banda Juvenil Primitiva, en representació del poble de Llíria.

Els joves músics de la Primitiva – la Banda Juvenil de la Unió Musical va participar ahir a la vespra en l’acte de l’arribada del Carilló del Remei – van participar en este acte únic, en commemoració del 50 aniversari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

“El dia va estar molt emocionant i els xiquets i xiquetes estaven molt involucrats amb l’aventura” ens explica Salva Marí, director titular de la Banda Juvenil Primitiva. “Un acte com este es viu una volta en la vida i l’ambient era d’autèntica festa. Hi havia molts moments en què, de sobte, els músics es posàvem a tocar per animar a la resta”.

Segons Marí, l’organització va funcionar a la perfecció, tant la de la FSMCV com la mateixa del Clarín. I a pesar de les colossals dimensions de l’esdeveniment, “la seguretat va estar garantida en tot moment”.

Els 20.000 músics participants, provinents de societats musicals de València, Castelló i Alacant; van aconseguir 10 dels 14 rècords Guiness a què s’aspirava. Estos 10 rècords van ser: la cercavila més gran de bandes de música de la història, el ensemble més gran de saxòfons, el de corns anglesos, el d’oboès, el de trompes, el de trompetes, el de trombons, el de bombardins, el de clarinets i el de percussió corporal.

Pel camí es van quedar el de banda de música més gran del món, el de major ensemble de fagots, el de major ensemble de flautes i el de major ensemble de fiscorns. De tota manera, la FSMCV ha afirmat que “s’ha fet història, marcant una fita sense precedents”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here