La II assemblea de connivència del CEIP Sant Vicent planta cara a l’assetjament

La segona assemblea General de convivència de l’alumnat del CEIP Sant Vicent s’ha celebrat este dimecres al Multiusos. Una jornada per compartir experiències educatives que ha comptat amb la presència a l’escenari dels representants de l’assemblea de delegats i delegades d’este CEIP, per contar les estratègies i aprenentatges que han fet enguany per a aconseguir una escola lliure de violència a partir del club de les valentes i els valents.

A l’acte també s’ha comptat amb una convidada molt especial, la investigadora Ana Vidu. Ana és romanesa i va arribar a Espanya amb 4 anys. Ella és per motius personals una defensora de les Comunitats d’aprenentatge i va voler compartir en tots els assistents la seua història: la difícil adaptació d’ella i els seus companys de classe, tots d’altres països. Dels 24 només ella va arribar a la Universita. «Per això crec tant en les Comunitats d’aprenentatge, Ójala¡ m’haguera tocat a mi o als 24 companys que estàvem en una classe taller, sense cap programa d’integració, una experiència educativa com aquesta que desenvolupeu al CEIP Sant Vicent. Haguérem tingut més oportunitats» va dir emocionada. Però, a més de la història personal, la Investigadora de Deusto, va fer aportacions teòriques sobre els diferents programes internacionals amb més impacte per fer-li enfront de qualsevol assetjament. «Hem aconseguit unir teoria i pràctica dotant de rigor i de sentit el treball que fem en les aules i en el centre, per raons pedagògiques i educatives» ha afegit Inés Tomás, directora del centre.

Una assemblea que es va completar amb les activitats del matí al centre, on els alumnes de tercer cicle varen participar en una tertúlia dialògica, on varen debatre sobre estratègies d’intervenció per ser un upstanders, relacionades amb les estratègies del club dels valents.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here