El Forn de la Vila acollirà l’arxiu musical de Llíria

L’arxiu musical de Llíria es nodrirà amb obres de compositors locals

El nostre municipi comptarà amb l’arxiu musical de Llíria, que conservarà les obres dels compositors del municipi. Este arxiu estarà ubicat al Forn de Vila, amb l’objectiu de facilitar la custòdia, la investigació i consulta de tota la producció artística dels músics edetans.

L’arxiu musical de Llíria, gestionat per la Regidoria de Música de l’Ajuntament de Llíria, comptarà amb la col·laboració d’un grup de músics locals, conformat per Miguel Cerezo i el compositor José Alamà, que s’encarregaran d’elaborar el fons d’este arxiu. Ells dos, a més, tindran la col·laboració de Francisco Bueno de la Universitat de València. I, en el futur, es crearà una comissió d’experts, que establirà les directrius de l’arxiu i que vetlarà per la conservació dels documents del fons.

“Este projecte vol servir per a reivindicar, una vegada més, el paper de Llíria com a Ciutat de la Música” ha declarat Pedro Vicente, regidor de Música. “I al mateix temps,  contribuirà a la difusió del llegat dels nostres compositors”.

Alguns dels compositors, les obres dels quals formaran part de l’arxiu musical de Llíria, seran Miguel Alonso, Miguel Asensi, José Alamà, Gómez d’Edeta, José Ignacio Blesa, Raúl Martín, José Llopis o Juan Vicente Mas Quiles.

Este últim, a més, realitzarà una cessió de tot l’arxiu musical que ha recopilat en els seus quasi 100 anys de vida. De fet, el regidor Pedro Vicente va visitar a Mas Quiles, en el seu domicili, esta setmana. Durant este encontre, es van ultimar els detalls de l’acord i el regidor va manifestar-li “l’agraïment de l’Ajuntament de Llíria per este generós gest”.

A més de les obres que els compositors cediran a l’arxiu, el consistori vol arribar a acords amb altres institucions públiques per a la còpia d’obres que es troben en els seus respectius arxius. I, en addició, s’apostarà per la recuperació de composicions inèdites com la Misa en honor a Sant Vicent Ferrer de Miguel Asensi, que s’ha trobat recentment en l’església del Patriarca de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here