71 majorals s’embarquen en l’aventura de Sis segles d’una devoció

La Confraria de Sant Vicent i els majorals ultimen la programació de Sis segles d’una devoció, que commemora el 600 aniversari de la mort de Sant Vicent

Sis segles d'una devocióLa Confraria de Sant Vicent es troba immersa en una aventura apassionant. Des d’abril del 2018 fins a l’abril del 2019, sota el lema Sis segles d’una devoció, es commemorà el 600 aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer. Serà un any especial. I com ja va anunciar la confraria, les festes les encapçalarà un grup especial: tots aquells que vulguen col·laborar en la festa.

Sis segles d'una devocióEixe grup ja s’ha conformat i, el passat cap de setmana, es va presentar a tot el poble de Llíria. Diumenge a la vesprada, es va celebrar una Missa a l’Ermita de Sant Vicent, durant la qual es va imposar la medalla de Sant Vicent als 71 majorals i majoralesses que organitzaran les festes del 2019, les festes de Sis segles d’una devoció.

“És un grup molt ampli i estan molt il·lusionats” ens explica Toni Castellano, president de la Confraria de Sant Vicent Ferrer. “No importa l’edat. Hi ha joves des de 20 anys, fins a un matrimoni de 85 anys, que són més joves que ningú. A tots els uneix la devoció per Sant Vicent”.

Este grup de treball ja ha començat a treballar. La primera passa ha sigut organitzar els diferents grups de treball, per repartir-se la feina. I és que, enguany, tots són iguals perquè no hi ha clavaris. “La participació dels 71 majorals i majoralesses és plena”.

A més de la celebració dels Sis segles d’una devoció, la confraria afronta el nou nomenament de l’Ermita de Sant Vicent com a Temple Jubilar, de manera que l’ermita serà – més que mai – un centre de peregrinació. I així ho ressalten les xifres. Des de l’apertura de la Porta Santa, realitzada a finals del mes d’abril, el temple ha rebut a un total de 1.035 peregrins, convertint-se “en una de les seus jubilars valencianes amb més visitants”.

La Confraria de Sant Vicent recorda que tots aquells interessats en visitar l’ermita podran fer-ho tots els dissabtes i diumenges de matí. I si algun grup de peregrins vol visitar el temple, en cap altre horari, podem sol·licitar-ho als correus presidencia@cofradiasanvicentelliria.es o secretaria@cofradiasanvicentelliria.es. Per altra banda, des del primer cap de setmana de juny, se celebrarà Missa tots els diumenges a les 13 hores.

El 2018-2019 serà l’any de Sant Vicent Ferrer a València. I és que s’ha declarat un Any Jubilar, per tal de commemorar els 600 anys de la mort del pare valencià. A Llíria, la festa serà encara més gran, amb la celebració de Sis segles d’una devoció.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here