El MALL i el Silvestre d’Edeta, gratuïts pel Dia Internacional dels Museus

Els museus celebren jornades de portes obertes els dies 18 i 19 de maig

Llíria se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus. El Museu Arqueològic de Llíria (MALL) i el Museu Silvestre d’Edeta faran dues jornades de portes obertes, amb entrada gratuïta, el pròxim cap de setmana – divendres 18 i dissabte 19 – per a commemorar esta fita. La Regidoria de Patrimoni Històric i Turisme ha preparat, a més, una sèrie d’activitats complementàries i la projecció d’audiovisuals.

A més d’estes dues jornades de portes obertes, l’entrada serà també gratuïta en altres monuments de la localitat, com els Banys Àrabs o l’església de la Sang.

El Dia Internacional dels Museus se celebra des del 1977 i vol reivindicar el paper d’estes institucions culturals en el desenvolupament de la societat. El lema de l’edició del 2018 és «Museus híper connectats: enfocaments nou, públics nous». I és que, en l’actualitat, la tecnologia permet que els museus arriben a més persones i a nous públics, per exemple, mitjançant una cosa tan senzilla com un hastag.

El MALL és el museu més important del municipi i està situat en la part més alta de Ca la Vila, a la plaça del Trinquet Vell. El recorregut per les seues diferents sales permet un recorregut per l’evolució històrica de Llíria, des de l’època ibera fins a l’actualitat. La principal missió del Museu Arqueològic de Llíria és la protecció, conservació i difusió de les restes arqueològiques de la localitat.

Per la seua banda, el Museu Silvestre d’Edeta, situat també a la Vila Vella, recull escultures, dibuixos i altres pintures realitzades per l’artista local Manuel Silvestre Montesinos, un dels artistes plàstics valencians més significatius del segle XX.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here