El Col·legi Santa Ana guanya el Premi del Públic del Desafío Robot 2018

El centre ha aconseguit ser finalista en la prova de l’Efecte Papallona, realitzada pels alumnes de 4t de Primària


El Col·legi Santa Ana va aconseguir divendres el Premi del Públic en la prova de Ball del Desafío Robot 2018, celebrat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Els joves de 4t de l’ESO van obtenir una recompensa als mesos de treball amb el reconeixement del públic, un premi que aconsegueixen per segon any consecutiu.

«Havíem dedicat molt d’esforç en difondre el vídeo i esperàvem aconseguir repetir el resultat de l’any passat». Així ens ho expliquen Emma, Carmen, Jessica, Josep, Adrián i Paula; encarregats del projecte dels esquelets mexicans. «Aida també forma part del grup tècnic, però hui no ha vingut a classe».

Són una xicoteta representació de 4t de l’ESO, que han treballat en el projecte del Desafío Robot, dintre de l’assignatura d’informàtica, sota l’atenta mirada del professor Miguel Quiles: «Els alumnes es divideixen en diferents grups. Ells set s’encarreguen d’executar el projecte; altres, com Pilar i Icíar, porten el tema de la comunicació i l’atenció amb la premsa… Però són tots un equip«.

Un equip que va viure una jornada inoblidable el passat divendres. L’expedició del centre va arribar a València al voltant de les 9 del matí. Després de localitzar el seu aparador, amb ordinador inclòs per si calia fer alguna modificació d’última hora, van començar a gaudir amb totes les activitats i competicions del Desafio Robot 2018.

Esbarjo i diversió, fins al moment de la demostració davant del jurat. «Va funcionar tot a la primera. Anàvem en por, perquès estiguérem provant-ho i fallava» ens conten Josep i Adrián. Ells s’han encarregat de la programació dels robots, utilitzant una nova aplicació, diferent de la de l’any passat. «Decidírem provar una nova aplicació, amb més dificultats perquè utilitzava comandaments, perquè el projecte de l’any passat no va funcionar del tot bé. I el resultat ha sigut molt millor«.

Elles s’han encarregat de la part estètica i artística, a partir d’una idea de Miguel i MªJosé. «Ha costat molt de treball i unes quantes cremades amb la silicona calenta, però estem molt satisfetes«. Però l’esforç ha pagat la pena. Tant és així que l’organització ha utilitzat una imatge del projecte del centre per a difondre les notícies del Desafío Robot 2018 a les xarxes socials.

Satisfacció i alegria són les dues paraules que més han utilitzat durant l’entrevista. I és que el Col·legi Santa competia amb altres catorze centres amb més recursos o amb alumnes de mòduls especialitzats en robòtica i programació.

L’efecte Papallona de Primària, finalista en la seua primera participació

A més del premi del públic de la prova de Ball, el Col·legi Santa Ana va aconseguir ser finalista en la prova de l’Efecte Papallona, dut a terme pels alumnes de 4t de Primària. Ells van preparar cinc transicions en què l’energia d’un got d’aigua va traslladar-se, mitjançant cinc transicions, en una pilota que va caure dintre d’una cistella.

Els menuts van esclatar d’alegria en conèixer la notícia. «Ells sols volien pujar a l’escenari i fer-se la foto» explica Miguel. «Damunt, els alumnes de l’ESO els van aplaudir moltíssim».

El Desafio Robot 2018 s’acaba de celebrar, però Miguel ja pensa en l’edició del 2019. «Hem vist que fan la resta de centres en l’Efecte Papallona i tinc pensat fer un projecte que, com la falla, implique a tot el centre».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here