Llíria construirà un nou CEIP a Mura amb el Pla Edificant

D’un total d’11 peticions que va fer el Ple de l’ajuntament de Llíria al mes de desembre, 8 d’elles seran ateses per la Conselleria d’Educació a través de l’adhesió de la ciutat al Pla Edificant, impulsat per la Conselleria d’Educació.

A Llíria han aprovat un total de 8 projectes entre els quals destaquen la construcció d’un nou Col·legi d’Infantil i Primària de dues línies a la zona de Mura; la construcció de 2 noves aules Educació Infantil, nova cuina i menjador, rehabilitació i nova construcció de banys al Col·legi Sant Vicent; la reforma banys i ampliació cuina al Sant Miquel i la realització d’obres de millora i condicionament en els altres dos IES, el Camp de Túria actual i el Laurona.

Segons ha explicat Garcia, el pla vol agilitar estes obres amb la col·laboració del consistori de Llíria, delegant la seua execució en l’ajuntament, però sense que el municipi haja d’avançar els diners, que seran aportats directament per la Generalitat.

Ara l’ajuntament de Llíria ha de fer les obres d’urbanització dels vials de les parcel·les de Mura per albergar els dos nous centres educatius, així con acceptar la delegació de competències a la Conselleria d’Educació per poder dur endavant les licitacions i execució de les obres concedides per la Generalitat.

Edificant és un programa que destinarà 700 milions d’euros per construir al voltant de 200 escoles i la reforma de 500 més, amb el qual la Conselleria d’Educació delegarà en les entitats locals el projecte, la contractació, construcció, direcció i la certificació de les obres, mentre que es farà càrrec del cost econòmic d’aquestes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here