Carles Subiela: Dotze afusellats

Benaguasil
plora i honora
tots els caiguts,
també els batuts
per una vil
metralladora
i embolicats,
mig oblidats,
en el clot d’una
fossa comuna
El passat diumenge 29 d’abril, a les 12 hores hi hagué al Cementeri de Benaguasil un homenatge als dotze afusellats i soterrats en una fossa comuna just fa 78 anys. Mai han tingut un record ni un gest de reconeixement. Este és el poema de Carles Subiela, amb l’essència d’aquell acte que va presentar amb estes paraules:

“Ens hem reunit en un acte de record a uns ciutadans que han estat en l’oblit 79 anys. Benaguasil, el 29 d’abril del 1939 va viure el dia més trist, tràgic i sagnant de la nostra història. Dotze ciutadans van perdre la vida, van ser afusellats i soterrats ací al costat. Fins ara, mai se’ls ha dedicat un record i un tracte digne com el que són, persones que van morir en una època de brutals turbulències.Els pobles madurs han de saber mirar al passat per a conviure en el present des de la veritat i construir el futur amb garanties de respecte mutu”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here