Santa Ana aposta per un ball molt mexicà per al Desafio Robot 2018

El col·legi participa per quart any en este concurs en què participen 450 projectes entre les diferents proves

Des de fa quatre anys, el col·legi Santa Ana ha apostat per la innovació i la modernitat de la mà de la tecnologia. Per això, els responsables del centre van aventurar-se a participar en el concurs Desafio Robot, per primera volta, l’any 2015. Este divendres participaran de nou en este concurs, en què s’enfrontaran a altres 450 projectes. Però ells, enguany, han apostat més fort que mai.

A l’aula d’informàtica, retocant els últims detalls, ens esperen el professor Miguel Quiles i les alumnes Icíar i Pilar. Entre nervis i emoció, ens donen la benvinguda per explicar-nos que han preparat per a este 2018, després que l’any passat s’emportaren el premi del públic.

«Este és el projecte de la prova de Ball» ens expliquen orgulloses les dues alumnes. «Està inspirat en la pel·lícula Coco de Pixar i representa tres esquelets mexicans, fets amb coberts de plàstic, que toquen les baquetes al ritme de la música«.

Mentre xerrem, ens demanen que entrem al seu vídeo i li donem m’agrada, perquè així tenen més punts per a guanyar la prova. Busquem ràpidament el vídeo a YouTube i fem un like. I, en addició, ens demanen que compartim l’enllaç amb tots els nostres lectors.

Es tracta d’una proposta que combina la creativitat i la part plàstica. «Al principi del segon trimestre, férem una pluja d’idees entre tots per decidir en què inspiraríem el projecte». I, per descomptat, la tecnologia. I és que per al Desafio Robot els alumnes treballen el sistema STEM, que aglutina les ciències, la tecnologia, les matemàtiques i l’enginyeria de manera pràctica.

«Fa quatre anys, ens proposàrem el repte de fer una passa més enllà» ens conta Miquel Quiles, professor i supervisor del projecte. «La meua idea era introduir el pensament computacional, perquè els xiquets d’ara conviuran amb màquines i robots en el futur. Al principi, era impensable fer el que hui fem».

A més, Miguel ens explica com els alumnes treballen moltes matèries quasi sense adornar-se. «Si al final del projecte, fas la llista de conceptes i coneixements que els alumnes utilitzen, t’adones que en són molts i que este projecte és multidisciplinari».

I els alumnes com ho valoren? «La robòtica és un projecte molt innovador, que no el tenen totes les escoles» ens comenten Icíar i Pilar. «I nosaltres tenim la sort de poder treballar amb ell, perquè és una feina molt cooperativa i molt enriquidora. I, a més, al ser tan pràctica és una assignatura molt entretinguda».

Després d’un trimestre i mig de treball, queden dies per a presentar els seus projectes. El Col·legi Santa Ana no sols participa en la prova de Ball, sinó que també ho fa en altres tres: Mart, en què un dispositiu ha de recórrer un circuit i recollir uns daus de goma; Tatami, en la qual dos robots lluiten al més estil japonès; i l’Efecte Papallona, ideada pels i les alumnes de Primària.

«Estem expectants i un poc nerviosos. Però sobretot estem satisfets. Després de tant de treball, vore que ha donat els seus fruits… això ja és molt satisfactori. I si guanyem, serà un èxit».

Després d’uns interessants minuts de coversa, ens acomiadem de Miguel, Icíar i Pilar que es queden treballant, juntament amb la resta de companys. Divendres serà el gran dia. Molta sort!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here