Els Festers de la Puríssima recuperen la tradició de les Creus de Maig

La Clavaria i Majoralia 2017-2018 deixarà l’estructura de la creu a la parròquia, perquè els festers del futur puguen seguir amb la tradició

La tradició de les Creus de Maig torna a la parròquia de Sant Francesc. I és que els Festers de la Puríssima 2017-2018, encapçalats per Ricardo i Inma, han volgut recuperar esta celebració – el seu dia és el 3 de maig – que commemora la troballa de la vertadera creu de Crist, per part de Santa Elena.

Els Festers de la Puríssima van penjar ahir una creu, realitzada amb motius florals, al balcó de la parròquia de Sant Francesc, sota l’atenta mirada del sacerdot, en Rafael Fernández. La creu està realitzada sobre un bastidor, que recorda a la creu de Crist, i revestida amb llorer, que simbolitza la victòria de Crist sobre la mort. I, a més, les cordes trenades d’espart li atorguen una senzillesa pròpia dels franciscans.

Hem volgut recuperar esta tradició que està pràcticament perduda en el nostre poble” ens conta Ricardo Cervera, Clavari de la Puríssima. “Fins pa pocs anys, esta tradició es mantenia en el Carliste, on continua realitzant-se, i la Casa d’Andalusia. Nosaltres esperem que a la gent li agrade i es continue en el futur“.

I és que els Festers de la Puríssima regalen a la parròquia de Sant Francesc el bastidor de la creu perquè, en el futur, les pròximes clavaries i majoralies de la Puríssima puguen continuar esta tradició.

No és la primera d’estes tradicions que els festers de la Puríssima 2017-2018 han recuperat. El passat Nadal van penjar una estrella de Betlem, que va il·luminar el pati durant les festes, anunciant l’arribada dels Reis d’Orient.

La Fira d’Abril es trasllada a la Guarderia de Sant Francesc

Aquest ha sigut un cap de setmana intens per als festers de la Puríssima. I és que el passat dissabte van organitzar un sopar popular de tapes, amb què van traslladar l’ambient de la Fira d’Abril a la Guarderia. Una nova nit de germanor i harmonia que va reunir a prop de 150 persones.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here