Sant Vicent inicia l’Any Jubilar amb un cap de setmana de celebracions

Les portes de l’Ermita es van obrir, de manera oficial, per estrenar la denominació de Temple Jubilar

Sant Vicent ha iniciat l’Any Jubilar. La Confraria de Sant Vicent, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llíria, ha realitzat tot un cap de setmana de celebracions, per donar la benvinguda a este any tan especial, en què es commemoraran els 600 anys de la mort del pare valencià, sota el lema Sis segles d’una devoció.

L’inici oficial de l’Any Jubilar a Llíria va tenir lloc ahir, amb l’apertura de les portes de l’Ermita de Sant Vicent que estrena la seua denominació de Temple Jubilar, atorgada per l’Arquebisbe de València, Antonio Cañizares; i amb la Missa Major que es va celebrar a continuació.

Abans de l’apertura de les portes, decorades amb motius flors i un arc de flors a tall de porta; es va descobrir una placa, amb la declaració oficial de l’ermita com a Temple Jubilar. A causa d’esta denominació, des d’ara, els visitants podran expiar els seus pecats arribant fins a l’Ermita de Sant Vicent.

La nit màgica va recrear el Miracle de Sant Vicent, amb la llum com a element principal

Unes hores abans, el Parc de Sant Vicent va viure una de les nits més màgiques i especials, amb la recreació del Miracle de Sant Vicent, en el mateix parc. El poble de Llíria, allí present, va rebre al pare Sant Vicent – interpretat per Miguel Alcocer – que va acabar amb la sequera que assolia al poble de Llíria.

En esta nit màgica, la llum va ser un element imprescindible. Les veles van il·luminar l’interior de l’Ermita de Sant Vicent. Un temple que es va vestir de verd i roig, amb una espectacular il·luminació.

Sis segles d’una devoció: un any per al record

Amb estos dos actes, la Confraria de Sant Vicent va posar el punt d’inici a l’Any Jubilar, Sis segles d’una devoció. Durant tot l’any, fins al 29 d’abril del 2019, la confraria organitzarà tot una programació d’actes per a commemorar els sis-cents anys de la mort del copatró de Llíria.

Entre els actes que ja es coneixen, destaquen la visita de la Mare de Déu dels Desemparats en el mes de juliol o un viatge a Banes, per visitar la ciutat on està soterrat Sant Vicent Ferrer.

A més, el pròxim cap de setmana, la parròquia de l’Assumpció viurà un concert molt especial, amb la interpretació del Rèquiem de Mozart, dirigit pel director Álvaro Albiach.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here