‘Triomfirato’: la Primitiva, Óscar Navarro i José Franch ofereixen un concert extraordinari

El públic va ovacionar la interpretació del II Concert de Clarinet i l’Olimp dels Déus d’Óscar Navarro

La Banda Primitiva, el director Óscar Navarro i el clarinetista José Franch-Ballester van oferir ahir un extraordinari concert, amb un programa quasi monogràfic del compositor valencià. Esta triple unió va enamorar al públic, que va ovacionar-los en acabar el concert.

El Clarín va realitzar un gran concert amb dos vessants ben diferenciades. A la primera part, després del pasdoble La Primitiva de Jeff Penders; l’agrupació va rebre al solista José Franch-Ballester, que va interpretar de forma magistral el II Concert de Clarinet d’Óscar Navarro. Es tracta d’una obra de gran dificultat tècnica i expressiva, que el solista va transformar en màgia.

Per a tancar la primera part, el solista va interpretar com a bis Erwin de Meister, com a regal per a tot el públic assistent. “Dedique esta peça a tots els avantpassats que han fet possible que esta societat s’haja convertit en allò que és hui en dia. I, també, a tots els clarinetistes del Clarín, que han interpretat esta peça al llarg de la història”.

En la segona part, la Banda Primitiva va centrar tot el protagonisme amb la interpretació de l’Olimp dels Déus d’Óscar Navarro. A través dels deu moviments de l’obra, l’agrupació va transportar a tots els assistents pel món de la imaginació. La banda va oferir una interpretació de qualitat, amb una gran sonoritat i fent viatjar els oients dels passatges de gran intensitat i tensió fins als més delicats i subtils.

La interpretació va acabar en una ovació rotunda del públic, que va obligar al director a regalar una peça extra, amb la interpretació, de nou, del pasdoble La Primitiva.

El triumvirat format per la Banda Primitiva, Óscar Navarro i José Franch-Ballester van regalar una vesprada musical d’alt nivell al públic que va omplir, més de l’habitual, el teatre del Clarín. La societat va provar un nou horari, a les 19.00 hores, que a priori va funcionar, encara que faltarà veure si en altres circumstàncies – un concert habitual – també funcionaria.

“Estic encantat d’estar ací” va afirmar Óscar Navarro. “Sent d’Alacant sempre he sentit parlar de la Banda Primitiva. I poder dirigir-la en un dia com hui és una sensació que es viu una volta en la vida“.

La unió del Clarín i Óscar Navarro no va acabar ahir. I és que el compositor ha rebut l’encàrrec de compondre l’obra lliure amb què la Banda Primitiva competirà en el Certamen Internacional de Bandes de Música de València en el 2019, l’any en què la societat celebrarà el seu bicentenari.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here