Llíria se suma a l’ona de protestes contra la sentència de «La Manada»

Al migdia es coneixia la sentència. No era violació. Només agressió sexual. Era hora de dur als xiquets i xiquetes a l’escola. Les mares indignades es queixaven pel camí. «Que li dic jo a la meua filla?, que podem esperar si a això no es considera una violació?, estic indignada» comenta quasi entre plors i rabia una mare. Quin missatge li estem donant als joves?, recapacita amb semblant compungit.

 

I és que a la sentència l’Audiència de Navarra ha considerat que el grup de cinc xics anomenats La Manada, varen cometre abús sexual. Però consideren que tirar d’una xica jove, beguda a les Festes des San Fermin, dins un portal per la força i abusar d’ella de forma grupal fins a penetrar-la sis vegades, abans de deixar-la al portal abandonada, no és una violació.

-«Llevo un cabreo. ¿Como ha sido eso?, lo de la Mandadamenudos hijos de puta, y el juez que lo ha dichosi que se ha quedado a gusto» diu una dona exaltada a la tenda. «Pues nada seguiremos mirando para atrás al volver a casa, cagadas porque si eso no es violaciónpues ya me diras que te tienen que hacer» diu mentre arreplega la borsa de la compra.

Al mòbil aplega un missatge morat. #Lamanadasomostodas#No és no. «Convoquem Dijous 26/04/2018 a les 19 hores en els ajuntaments». A les xarxes Socials creix la indignació davant la sentència. Els col·lectius feministes i ciutadans a escala individual es mobilitzen.

Llíria també es mobilitza. «Vaig per la xiqueta que ix d’anglès i acudeix a la plaça» avisa una dona atresorada un grup d’amigues. «Home, És una vergonya» diu mentre s’afanya per poder arribar a la plaça a les set.

En la porta de l’ajuntament, mestres, joves, veïnes i veïns de Llíria, membres de la corporació municipal, mares amb els seus fills, les dones de sempre, les que no han pogut arribar a les set, totes «érem» a la plaça al moment de lectura del manifest. Algunes han pintat de forma improvisada pancartes. Ningú s’esperava després de 5 mesos esta sentència que sembla es queda curta davant els fets provats de la Manada.

Tal vegada no eren moltes a la porta de l’ajuntament de Llíria. Però unides als milers que s’han manifestat les places de totes les ciutats s’ha pogut sentir també des d’ací, el grit d’indignació «No és abús, és violació».

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here