Llíria: ciutat pilot del projecte Life Recypack de reciclatge de plàstics en el comerç

La Diputació de València ha presentat el projecte Life Recypack amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llíria i la Federació del Comerç de Llíria

Llíria ha sigut escollida per a la prova pilot del projecte Life Recypack, impulsat per la Diputació de València i cofinançat per la Unió Europa. Este projecte impulsarà el reciclatge de plàstics en els comerços locals, amb un sistema de recollida porta a porta. És per això que tant l’Ajuntament de Llíria, com la Federació del Comerç de Llíria formen part d’aquest.

La presentació del projecte Life Recypack s’ha realitzat este matí en una tenda de mobles de Llíria, amb la presència del diputat Josep Bort; l’alcalde de Llíria, Manolo Civera; el regidor de Medi Ambient, Francesc Fombuena; i Jorge Navarro, president de la Federació del Comerç de Llíria.

En el comerç, han pogut conèixer de primera mà la gran quantitat de plàstic que es genera als comerços i que, fins ara, no tenien un reciclatge directe. Entre els plàstics que es reciclaran amb el projecte Life Recypack, es troben els embalatges, les bosses de plàstic o les bosses de roba i les fundes de tintoreria.

Amb este sistema gratuït, tots aquells comerços que ho sol·liciten podran inscriure’s en este servei de recollida de plàstic porta a porta, que se sumarà al de recollida de cartó que ja es porta a terme en la localitat. I, a més, reciclar tindrà premi. I és que els plàstics recollir serviran per obtenir mobiliari urbà, nous embalatges, bosses i, fins i tot, palets.

«És molt positiu que Llíria haja sigut elegida per posar en pràctica esta experiència pilot« ha declarat Manolo Civera. «Suposarà una nova oportunitat perquè tot el teixit social – empreses, comerços i ciutadans – caminem en la mateixa direcció».

Per la seua part, el president de la Federació del Comerç de Llíria ha mostrat la satisfacció perquè esta experiència pionera es prove a Llíria. «És molt gratificant per al comerç local que siguem els primers a gaudir d’este servei gratuït».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here