400 escolars posen veu a la Cantata ‘Al bell mig de la mar’

Per sisè any consecutiu, els professors de música de Llíria han impulsat este projecte

La música és educar. I la veu és el primer instrument que els éssers humans descobrim. Per això, són moltes els col·legis que aposten per incorporar l’assignatura de Cor, entre les matèries extraescolars que s’ofereixen. I des de fa sis anys, els professors de música de Llíria s’han unit al projecte Cantata Cantània, que busca educar i transmetre valors a través de les cançons; amb la col·laboració de la Regidoria de Música de l’Ajuntament de Llíria.

 

Després d’un any de treball i moltes hores d’assajos, s’ha estrenat hui la Cantata Cantània Al bell mig de la mar. 400 escolars de tota la comarca, transformats en cantaires, han donat veu a esta Cantata i forma a les coreografies d’este espectacle. Unint les seues veus han oferit una imatge inesborrable, abarrotant l’escenari del teatre de la Banda Primitiva de Llíria.

El concert ha tingut un públic d’excepció: els companys dels centres escolars participants. I és que este projecte ha reunit, un any més, als alumnes dels següents centres: el CEIP Sant Vicent, el CEIP Sant Miquel i el Col·legi Santa Ana de Llíria, el CEIP Horta Major de Vilamarxant; el CEIP Castillo del Real de Marines; el CRA Alt Carraixet, de Gàtova-Olocau; i el CRA Baix Túria de Domenyo Bugarra i Gestalgar. Juntament amb ells, han participat Imma Ruiz, que ha posat la veu narradora a la història; el baríton Javier Galan; i un grup de mestres i exalumnes del Conservatori Professional de Música de Llíria, dirigits per Vicente Carbonell.

La Cantata Cantània Al bell mig de la mar conta la història d’un xiquet africà, que arriba a viure a una ciutat del sud d’Europa i descobreix, entre moltes altres coses, el Mar Mediterrani. Este mar, que se situa enmig de les terres i tres continents, conté molts valors essencials, que este xiquet va descobrint a poc a poc. Igual que, durant milers d’anys, la mar ha servit de punt d’unió de diferents cultures, comerciants i emigrants.

“És un treball dur, de molts mesos” explica Mikel Aizpurua, un dels coordinadors del projecte. “Després de Nadal, comencem la preparació de les cançons. Enguany, per exemple, la Cantata ha oferit dificultats tècniques tant per als músics, com per als cantaires. Però ho han superat amb nota”. Ell mateix assegura que, a pesar del treball, “ja estem pensant en la pròxima”.

Totes estes vivències de la Cantata Cantània Al bell mig de la mar es podran reviure aquesta vesprada. A partir de les 19 hores, els 400 cantaires i els músics tornaran a posar veu i música a esta història per al públic general.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here