Llíria viatja als seus orígens amb IberLlíria 2018

L’Ajuntament de Llíria, a través de la regidoria de Turisme i Patrimoni, ha organitzat la tercera edició del Festival IberLlíria 2018, que tindrà lloc en la capital del Camp del Túria entre els dies 27 d’abril i 13 de maig.

Tres seran els espais que acolliran una àmplia programació dissenyada per Turisme Llíria amb el propòsit de promocionar i difondre esta etapa històrica de vital importància en el passat de la ciutat edetana. Les activitats, en les que participaran experts en la cultura ibera, recreació històrica i interpretació del patrimoni, tindran lloc en l’espai Turisme Llíria-Mausoleus Romans i en els jaciments arqueològics del Castellet de Bernabé i el Tossal de Sant Miquel.

Esta tercera edició té programades visites guiades, tallers d’arqueologia, recreacions artístiques i ponències sobre la cultura ibera. A més, es realitzaran treballs de manteniment, conservació i recuperació dels actuals poblats ibers que formen part de la Ruta Iber-Edetana. Així mateix, es mostraran en l’oficina de Turisme de la localitat les exposicions “Indumentària ibera. Usos i costums” i “Els vasos edetans. Art i tradició”.

El festival està emmarcat en la “Ruta dels Ibers” que promociona el Museu de Prehistòria de la Diputació de València i compta, a més, amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València i la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià.

Per al regidor de Turisme i Patrimoni, Paco García, “el visitant té l’oportunitat perfecta per a submergir-se en l’època ibera i conéixer de primera mà l’antiga Edeta, la metròpolis més significativa de la civilització ibera, capital de l’Edetania, on va residir el famós règul iber Edecón i on es van elaborar les més conegudes ceràmiques ibèriques del món com el “Vas dels Guerrers”. Igualment durant el festival es pot disfrutar de les activitats en el Castellet de Bernabé, caseriu iber ubicat en el paratge natural de la Concòrdia en la Serra Calderona.”

Per a participar en IberLlíria 2018 no és necessària la inscripció prèvia i totes les activitats programades són gratuïtes, al seu torn les eixides que es realitzaran al Castellet de Bernabé disposaran d’un servici d’autobús gratuït al llarg del dia, que partirà de la parada de bus del carrer Sant Vicent Ferrer (enfront de les Termes Romanes de Mura).

Altres activitats

A més, i dins de la programació del propi Festival,  Llíria participarà el dissabte 5 de maig en la Fira de les Comarques de València amb un taller d’iniciació al món de l’arqueologia.

Així mateix el dissabte, 12 de maig tindrà lloc una visita guiada teatralitzada en el Puntal del Llops d’Olocau en la que farà falta inscripció prèvia en la següent adreça electrónica: puntal.llops@olocau.es.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here