La Nit de Ronda ompli el Raval de danses tradicionals

El Grup de Danses i Rondalla El Tossal va realitzar este acte, un any més, dins de les festes de Sant Vicent del carrer de la Puríssima i Adjacents

Els cants i balls tradicionals valencians van ser els protagonistes de la Nit de Ronda, que es va celebrar ahir dintre de les festes de Sant Vicent del carrer de la Puríssima i Adjacents. La música, el ball i el cant valencià van omplir el barri del Raval de la mà del Grup de Danses i Rondalla El Tossal, que enguany complirà 20 anys.

Ells van oferir un recorregut per diferents danses valencianes com El ball de quadre de Benigànim, El Bolero de Castelló, la Malaguenya de Corbera, les Valencianes d’Albuixec, les Seguidilles de Benimaclet, el Fandango d’Ayora o la Malaguenya de Pedralba. I, a més de ballar estes peces que ja han interpretat en alguna ocasió, en va estrenar altres de noves. Entre elles el Bolero de Llosa de Llanes o el Fandango del Pla d’Alcoi.

En total, es van ballar més d’una dotzena de danses en diferents localitzacions del barri del Raval. I en cadascuna d’elles, els membres del Grup de Danses i Rondalla El Tossal van voler fer història o fer un homenatge a oficis perduts, com els dels espardenyers.

La ronda va començar en el pati de Sant Francesc i va visitar la Plaça General Santes, el carrer de la Puríssima, el carrer Sant Bàrbara i la Plaça Pedralba. I entre els diferents punts, el tabal i la dolçaina – instruments més valencians impossibles – van animar el recorregut dels ballarins i ballarines i de tot el públic que no va voler perdre’s esta mostra del folklore valencià.

Com sempre, la Ronda va acabar al pati de Sant Francesc, de nou. Allí el Grup de Danses i Rondalla El Tossal va interpretar la Jota de Llíria i van convidar a tot el públic assistent a sumar-se a ballar la nostra jota. Les festeres es van animar.

Després de la Nit de Ronda, les festes de Sant Vicent del carrer de la Puríssima i Adjacents continuen. Hui serà el torn de la Banda Juvenil Primitiva, que oferirà un concert a la Llar dels Jubilats a les 22.00 hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here