Llíria tanca amb èxit la I Fira de Ramat de Sant Vicent

L’Ajuntament de Llíria xifra en 6.000 persones el nombre d’assistents

La I Fira de Ramat de Sant Vicent va tancar les seues portes el passat diumenge, després de quatre dies d’intensa activitat. En total, l’Ajuntament de Llíria – organitzador de la fira – calcula que han passat pel recinte de Vil·la Àngels un total de 6.000 persones, de les quals 3.000 ho van fer en la jornada del dissabte 14 d’abril.

Durant estes quatre jornades, els visitants han pogut visitar les mostres de races autòctones i en perill d’extinció de bestiar vaquí, oví-caprí i equí; i també d’aus i gossos. I, a més, han pogut descobrir algunes de les activitats del món ramader com la marxa transhumant que va tenir lloc el dissabte per la Vereda Reial de Bétera.

Totes estes activitats han estat enfocades, en definitiva, per a donar suport i revitalitzar el sector ramader, que constitueix la forma de vida de moltes persones del municipi de Llíria. I alhora també s’ha volgut oferir com una activitat didàctica per als veïns i veïnes aliens al món ramader.

A banda de les xifres, la valoració del consistori és tremendament positiva: «La I Fira de Ramat de Sant Vicent ha tingut molt bona acollida» afirma Francesc Fombuena, regidor de Medi Ambient. Ell ha volgut, per altra banda, valorar «la qualitat dels animals que han estat exposats, així com la important resposta del sector a esta cita que s’hi ha celebrat per primera vegada a la nostra localitat», i ha assenyalat que «a partir d’ara es comença a organitzar la segona edició que es durà a terme el 2019 en el marc de les festes de Sant Vicent».

Per últim, Fombuena ha volgut destacar que «esta primera fira naix de l’esforç i la il·lusió de veïns i ramaders de l’Associació Cultural La Dula del Cañizar, que han col·laborat per aconseguir que siga una fira de referència a la Comunitat Valenciana».

A banda de la fira, s’han portat endavant altres activitats com la mostra Passejant pels assegadors, que encara es pot visitar en el saló d’actes del Centre Multiusos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here