Les Festeres de Sant Vicent del carrer de la Puríssima: “Esperem que esta festa mai es perda”

Set dones organitzen les festes de Sant Vicent del carrer de la Puríssima i Adjacents 2018

Sant Vicent Ferrer té dues festes a Llíria. Sí, dues festes, heu llegit bé. I és que, a banda de les festes patronals que van acabar diumenge, existeix una altra festa – senzilla i humil – en honor al sant valencià: les festes de Sant Vicent del carrer de la Puríssima i Adjacents. Unes festes que comencen hui mateix.

Cada any, un xicotet grup de dones – costa trobar el relleu en moltes ocasions – s’encarrega de portar endavant estes celebracions. Enguany, són set les dones que organitzen els festejos: Inma, Lucía, Reme, Amelia, Trini, Concha i Teresa. Quatre repeteixen l’experiència del 2017 i tres s’han incorporat a esta aventura. “L’any passat, en finalitzar la Missa Major, nomenàrem les noves festeres” ens expliquen. “Després de la reunió, sols tres s’animaren i per evitar que la festa s’acabara; decidírem continuar un any més”.

Des d’aleshores, les set han treballat de valent per organitzar les festes, perquè sent tant poques, hi ha molta feina a fer. Cada mes, toca visitar les quasi 500 abonades i abonats per cobrar-los la mòdica quota – 0,60 cèntims al mes – i portar-los les loteries o rifes.

12 mesos després, arriba el moment de començar les festes. Els abonats ja tenen els llibres, amb la tradicional Llibertat i els obsequis de regal. Tot per la voluntat que cadascú haja volgut aportar i, a més, el tiquet per al sopar de germanor del dissabte 21 d’abril. Este sopar serà un dels actes més multitudinaris de les festes. Unes celebracions que combinen música, folklore, teatre, jocs per als menuts… però, sobretot, molta germanor i moments compartits. Si vols assabentar-te de tots els actes, pots informar-te a la nostra agenda.

Les nostres festes són senzilles i humils, però són unes festes molt grans, perquè poden realitzar-les per l’ajuda de totes les abonades i els abonats. Per això, pensem que la nostra festa és molt gran”.

No obstant això, les festeres s’enfronten a una dura realitat: la dificultat que la festa seguisca endavant. “Cada any, costa més que un nou grup de festeres vulga encarregar-se d’organitzar la festa. Per això, hem escrit una carta als abonats per animar-los a tots a participar en un any tan important com el 600 aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer”.

Però abans d’això, encara queda gaudir de les festes del 2018. Reme, Amelia, Inma, Lucía, Concha, Trini i Teresa ho tenen tot preparat per fer gaudir a tots. “Convidem a tots a vindre cada nit. Visca Sant Vicent!”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here