Sant Vicent processiona amb la seva nova anda

És el regal que la Clavaria I Majoralia 2016-2018 ha fet a la Confraria

Les festes de Sant Vicent van posar el punt final, ahir a la vesprada, amb la processó interparroquial en honor al sant vicentí. Una processó en què la imatge de Sant Vicent va estrenar el seu nou tro processional, regal de la Clavaria i Majoralia 2016-2018 a la Confraria de Sant Vicent Ferrer.

L’anda va lluir en tota la seua esplendor, sorprenent les llirianes i llirians pel seu color platejat i pel sistema de les barres, que permet regular els coixins a l’altura de cada portant, perquè tothom – independentment de la seua estatura – puga ser portant de la imatge del nostre copatró. A més, els portants van estrenar els nous vestits regalats pels Clavaris, M. Fina i Vicente.

El tron, que té gravats diferents detalls relacionats amb la iconografia de Sant Vicent Ferrer, va fer l’entrada oficial el diumenge al migdia, amb una cercavila dels Clavaris i Majorals des del Col·legi Francisco Llopis, fins a la parròquia de l’Assumpció. Durant la Missa Major, es va procedir a beneir el nou tro processional de Sant Vicent.

La processó va eixir amb quasi tres quarts d’hora de retard perquè no s’havien instal·lat les bateries de la llum del tron de Sant Miquel. Després va anar a bon ritme, encara que va haver-hi grans tallons en diferents parts del recorregut.

La imatge de Sant Vicent Ferrer va estar precedida pels xiquets i xiquetes vestits de valencians, per la Clavaria i Majoralia 2016-2018 de Sant Vicent Ferrer, per les Festeres de Sant Vicent del carrer de la Puríssima i Adjacent i pels fidels, que van voler acompanyar les imatges dels copatrons en el seu passeig pels cèntrics carrers de Llíria.

Dos curiositats. Per primera volta en molts anys, els àngels no van acompanyar la imatge de Sant Miquel; sinó que van ser xiquets i xiquetes vestits de particular, qui van guiar al patró de Llíria. I, a més, el Grup de Danses i Rondalla El Tossal va recuperar el Ball dels Pastorets a la processó del copatró. 

Amb la processó en honor a Sant Vicent Ferrer, es van tancar les festes del copatró de Llíria. Tanmateix, la devoció vicentina continuarà una setmana més, amb les festes de Sant Vicent del carrer de la Puríssima i adjacents, que començaran demà mateix.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here