Els alumnes d’FP i les associacions de Llíria units per la integració i la diversitat

La campanya de sensibilització per promoure els drets del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i per a conscienciar a la ciutadania de la seua plena integració en la societat ha arrancat a Llíria amb la pegada de cartells en els comerços locals. La Veu de Llíria, els acompanya per conèixer millor els protagonistes d’esta iniciativa social: Els alumnes d’FP de l’IES Camp del Túria, els xicons de Pentagrama, PODEM i el Prat, i una professora, Esperanza Esteso, que va lluitar per fer d’esta idea una realitat.

Esperanza Esteso és la professora d’Informàtica, i a més, organitza esta experiència conjunta entre alumnes d’FP Bàsica i els membres de les associacions de Llíria com el Prat, Pentagrama o PODEM. “Estem fent un projecte en 1r d’FP bàsica, per conscienciar que hi ha gent que malgrat que tenen moltes dificultats en la vida, estan aferrant-se amb força per viure”.

Una iniciativa que conclourà amb la realització d’un documental “Volem fer un documental dins la classe que està dividit en 4 parts. Un grup està treballant la diversitat, altre la immigració i refugiats, Altres la violència de gènere, i altre les addiccions. Dins el grup de la Diversitat ens posarem en contacte amb les diferents associacions de Llíria, Pentagrama, El Prat, PODEM, i Plena Inclusió. Hem fet visites, convivim amb ells” ens explica Esperanza.

D’esta relació entre alumnes ha nascut la iniciativa de divendres passat, on tots junts han anat penjant cartells inclusius pels comerços de Llíria per sensibilitzar els veïns dels drets d’estes persones amb diversitat funcional. “Hui realitzem una pegada de cartells, perquè la gent de Plena inclusió ens ha donat uns cartells de com la gent amb diversitat vol ser tractada. Es tracta d’informar i sensibilitzar a tots”.

Una experiència que comença a donar els seus fruits: “El canvi en els alumnes d’FP ha estat espectacular. L’objectiu és la sensibilització sota el nostre lema: Tots som iguals, tots som diversos, tots necessaris” comenta la professora d’informàtica. “L’FP bàsica a vegades són gent que no es trauran el títol i els han ficat ahí, i volem que ells recuperen la seua autoestima, les ganes, la implicació. I pensarem com fer-ho? I així va nàixer la idea de conèixer a persones que tenen més problemes que ells per a integrar-se però que lluiten per trencar les barreres físiques. Els alumnes d’FP a vegades només són barreres psicològiques. Esta experiència els ha canviat” afegeix contenta la professora.

Una iniciativa que comença a l’Institut abans de Nadal, “açò ha anat sorgint i cresquen a base de convivència, s’han fet amics, estem a gust a les visites que férem, i pensarem: perquè no fem alguna cosa més?” assenyala Esperanza.

Tant que han volgut muntar el dia de la Diversitat en l’Institut. Serà el pròxim dia 18 a l’Institut Camp del Túria, quan se celebrarà el dia de la Diversitat, on els protagonistes seran els xicons d’FP i de les associacions de Llíria que han compartit esta experiència.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here