Llíria es bolca en la devoció per Sant Vicent

Llíria, des de la devoció religiosa i la tradició, ha tornat a recordar hui el Miracle de l’Aigua en la rogativa de Sant Vicent. Milers de persones s’han reunit al parc, on es troba l’ermita dedicada el sant, per a participar en una de les jornades festives més importants de l’any en la localitat.

Després de recórrer amb la imatge del copatró de la ciutat el camí entre el nucli urbà i el Parc de Sant Vicent, els veïns i veïnes de Llíria han disfrutat d’un esmorzar popular en l’enclavament natural.

Posteriorment, s’ha celebrat una missa a l’ermita, que ha sigut declarada temple jubilar en este Any Jubilar Vicentí a la diòcesi de València amb motiu del sext centenari de la mort del sant.

 

Abans de tornar la romeria a la parròquia de l’Assumpció, s’ha realitzat la benedicció de les aigües, junt amb l’olivera on va predicar el pare Vicent Ferrer l’any 1410 i va fer rebrotar l’aigua del brollador que estava sec, segons conta el miracle.

En este camí de tornada s’ha produït també la sempre emotiva trobada entre les imatges dels dos patrons de Llíria, Sant Miquel i Sant Vicent, al barri del Pla de l’Arc.

La jornada festiva ha conclòs a la plaça Major amb l’actuació de l’Orquesta Montecarlo i una paella gegant per als presents.

Les festes vicentines continuaran a Llíria fins a diumenge que ve amb la celebració de diversos actes religiosos i culturals.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here